Holland High Tech paviljoen trekt de aandacht tijdens Equip Auto 2017

  • Automotive
  • Bron: AutomotiveNL

Afgelopen week, 17 t/m 21 oktober, vond de Equip Auto plaats in Parijs. Eén van de grootste internationale automotive aftersales-events in Europa.

Holland High Tech paviljoen trekt de aandacht tijdens Equip Auto 2017

Op de beurs presenteerden Nederlandse organisaties (AND Map Technologies, Automotive Campus, Battery Safety Solutions, Brightlands Materials Center, Holst Centre, iDTools, Lightyear, Pentacon, Solliance, Technolution, Eindhoven University of Technology en Vialle Autogas Systems) zich op het Holland High Tech paviljoen van AutomotiveNL en RAI Automotive Industry. 

Het paviljoen was vormgegeven in de welbekende oranje Holland stijl ‘Gobal Challenges, Smart Solutions’. De standhouders presenteerden hun product, service of concept en er waren veel netwerkmogelijkheden met nationale en internationale bezoekers.

Bezoek directeur FIEV en directeur Equip Auto

Op dinsdag 17 oktober brachten de directeur van FIEV (vereniging van automotive toeleveranciers) en de directeur van Equip Auto een kort bezoek aan het Holland High Tech paviljoen. Beide directeuren gaven aan erg blij te zijn met de Nederlandse aanwezigheid. Bram Hendrix, manager Smart Mobility bij AutomotiveNL, introduceerde de Nederlandse exposanten en vertelde vol enthousiasme dat we klaar zijn voor de samenwerking met Frankrijk!

Holland Day

Op 18 oktober vond de Holland Day plaats, een dag waarop de Nederlandse oplossingen voor de internationale uitdagingen centraal stonden. Tijdens deze dag is Nederland in Frankijk stevig op de kaart gezet als samenwerkingspartner voor High Tech oplossingen in de automotive- en mobiliteitsbranche. Verschillende exposanten presenteerden in een pitch op de stand hun oplossingen. Dit werd ondersteund door een enthousiasmerende speech van Jeroen Heijs namens het ministerie van Economische Zaken. Hij sprak over het innovatieve en internationale karakter van de Nederlandse mobiliteitssector. 

De Nederlandse ambassadeur Pieter de Gooijer bevestigde in zijn speech de wens van Nederland om met Frankrijk samen te werken op het gebied van nieuwe mobiliteit en gaf daarbij aan dat de ambassade dit actief zal ondersteunen. De ambassadeur liet zich door de standhouders informeren over de High Tech oplossingen uit Nederland en zal zijn netwerk inzetten om de Nederlands-Franse samenwerking verder te brengen.  

Partners for International Business Smart- en Green Mobility

Eén van de stands op het Holland High Tech paviljoen was ingericht door een aantal organisaties van het ‘Partners International Business (PIB)’ Frankrijk programma. Dit is een Nederlands – Franse samenwerking op het gebied van Smart- en Green Mobility. Het doel van de PIB is het verbeteren van de algehele positie van de Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen gespecialiseerd op het gebied van Smart- en Green Mobility in Frankrijk.

Deze beurs was een goede gelegenheid voor het collectief om zich aan Frankrijk te presenteren. Daarnaast had de Nederlandse ambassade voor hen een bezoek georganiseerd aan het parallel georganiseerde evenement AUTONOMY & The Urban Mobility Summit. Dit evenement sluit qua thema goed aan bij de Nederlandse beleidsdoelstellingen en het PIB-consortium. 

Door de samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en de overheid waren de deelnames aan beide evenementen succesvol, waarbij veel nieuwe contacten gelegd zijn. Een mooi stukje samenwerking tussen AutomotiveNL, Holland High Tech, RAI Vereniging, de Nederlandse Ambassade in Frankrijk en uiteraard de deelnemende bedrijven. 

Meer informatie over AutomotiveNL en de samenwerking met Frankrijk? Mail dan naar Jan Wouters (j.wouters@automotivenl.com).

Meer informatie over RAI AutomotiveNL:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!