Huis van de Brabantse Kempen blikt terug op The Rural Summit 2017

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Huis van de Brabantse Kempen

Op 22 en 23 maart organiseerde het Huis van de Brabantse Kempen de eerste conferentie voor rurale gebieden in Europa, The Rural Summit 2017. De organisatie blikt tevreden terug op de inspirerende en verbindende conferentie.

Huis van de Brabantse Kempen blikt terug op The Rural Summit 2017

De conferentie was een vervolg op de nominatie van de Brabantse Kempen tot de 21 slimste rurale regio’s van de wereld in 2016. De conferentie schetste een beeld van de uitdagingen die plattelandsregio’s hebben op het gebied van economische groei, duurzaamheid, ontgroening en vergrijzing en de nieuwe mogelijkheden die worden gecreëerd door (meer) gebruik te maken van digitale toepassingen..

Verschillen urbaan en ruraal gebied

Ruim 200 deelnemers uit 12 landen deelden hun ideeën en ervaringen over de vraag of het verschil tussen een urbaan en ruraal gebied vervaagt door de mogelijkheden van internet en breedband. Internationale sprekers presenteerden hun voorbeelden van digitaal verbonden regio’s die leiden tot sterkere economische en meer vitale plattelandsregio’s met een robuustere verbinding naar stedelijke gebieden.

Meer aandacht en beleid voor rurale regio's

De conferentie werd bezocht door afgevaardigden en bestuurders uit diverse Europese regio’s. Om meer aandacht en beleid voor rurale regio’s in Europa te krijgen moedigde Commissaris van de Koning Wim van de Donk iedereen aan zich in te zetten voor meer verbindingen tussen Europese rurale regio’s.

Terugblik

Bedrijven en organisaties uit de Brabantse Kempen participeerden in ‘best practices’ tijdens themasessies. Het Huis van de Brabantse Kempen kijkt terug op een inspirerend, informatief en verbindend congres. Het congres werd, onder voorzitterschap van burgemeester Anja Thijs-Rademakers van de gemeente Eersel, in samenwerking met de Kempengemeenten, de provincie Brabant, de Metropoolregio Eindhoven, Brainport Development, het bedrijfsleven en onderwijspartners en het Intelligent Community Forum mogelijk gemaakt.

Vitale Kempen in de Brainportregio

Het Huis van de Brabantse Kempen gaat het Europees netwerk met slimme rurale regio’s verder opbouwen en beoogt concrete projecten met partners op te zetten die bijdragen aan een duurzame vitale Kempen in de Brainportregio, maar ook die van andere Europese plattelandsregio’s.

Meer informatie over Huis van De Brabantse Kempen:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!