Hydroscope en HydroBusiness werken samen aan duurzaam watergebruik

Hydroscope en HydroBusiness, twee dochterondernemingen van de Brabant Water Groep, gaan samenwerken met het European Water Stewardship (EWS). Beide partijen hebben deze week een Partnership Agreement ondertekend.

Hydroscope en HydroBusiness werken samen aan duurzaam watergebruik

De bedrijven sluiten zich aan bij een snel groeiend Europees netwerk van geaccrediteerde bedrijven die organisaties helpen bij het inrichten en duurzaam maken van hun watermanagement, en daarnaast het behalen van een Europees EWS-certificaat.

Reacties

Kevin Kanters, directeur van Hydroscope: “Als installatie-adviesbureau geven wij onze klanten al jarenlang praktische tips over waterbesparing, maar duurzaam water gebruik is breder. Denk aan het voorkomen van waterverontreiniging of het sluiten van de waterkringloop. Door ons werk uit te voeren volgens de EWS aanpak kunnen we onze klanten in de volledige breedte ondersteunen bij duurzaam watermanagement.

Joost Smetsers, accountmanager van HydroBusiness: “Met het realiseren van water- en afwaterzuiveringen hebben we tientallen bedrijven geholpen met het duurzaam maken van hun watervoorziening. Bedrijven kunnen binnen het EWS-programma een bronzen, zilveren of gouden erkenning verdienen. Het behalen van een dergelijk erkenning is een bekroning op ons werk”.

Tom Vereijken, directeur van EWS is enthousiast over het toetreden van de nieuwe partner: “Hydroscope en HydroBusiness passen goed in ons groeiend Europese netwerk van implementatie-partners.  Ze hebben een duidelijke visie op on-site watermanagement, werken integraal, en staan open voor innovatie. Daarnaast adviseren zij niet alleen, maar staan ook zelf aan de knoppen. Dat maakt hun een bijdrage waardevol”.

Dochterondernemingen

Hydroscope en HydroBusiness zijn dochterondernemingen van Brabant Water. Hydroscope heeft jarenlange ervaring in het uitbrengen van advies over waterinstallaties, neemt watermonsters en voert het beheer uit. HydroBusiness levert industriewater en zuivert afvalwater.

EWS

EWS is het Europese programma voor duurzaam water gebruik. Het geeft professionele watergebruikers een praktisch middel om hun watergebruik te analyseren, te verbeteren en deze resultaten  objectief te communiceren met hun stakeholders. EWS werkt met een netwerk van 11 geaccrediteerde EWS partners. EWS is gevestigd in Leeuwarden.

Meer informatie over BRABANT WATER GROEP:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!