IDnext en SIDN verdiepen samenwerking ter bevordering van veilige digitale identiteiten

  • Technologie
  • Bron: SIDN

Op 25 en 26 september 2019 vindt voor de 8ste keer het IDnext event plaats in Den Haag. Het IDnext event is Europa’s meest toonaangevende, onafhankelijke en interdisciplinaire conferentie voor experts en sleutelspelers in de wereld van veilige digitale identiteiten.

IDnext en SIDN verdiepen samenwerking ter bevordering van veilige digitale identiteiten

Vanaf 2019 organiseren IDnext en Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) voortaan samen dit tweedaagse event over veilig internet, privacy, trust, digital identity en online security.

Het belang van veilige digitale identiteiten

De digitalisering van onze maatschappij neemt snel toe en daarmee groeit de impact op de economie, de maatschappij en ons dagelijks leven. Roelof Meijer, algemeen directeur SIDN: “Vertrouwen in de digitale wereld met veilige digitale identiteiten is cruciaal. Door samen te werken en kennis uit te wisselen met diverse partijen willen we hier een impuls aan geven. Dat is ook de reden waarom SIDN zich al in 2015 verbond aan IDnext.” Dit is een open en onafhankelijk platform dat ondersteuning biedt aan innovatieve ontwikkelingen op het gebied van digitale identiteit. Vanaf 2019 organiseren SIDN en IDnext voortaan samen hét event op het gebied van digitale identiteiten.

Innovatie stimuleren

Robert Garskamp, oprichter van het IDnext platform, is enthousiast over de intensivering van de samenwerking tussen de twee organisaties: “Door deze strategische samenwerking met SIDN willen we de maatschappelijke rol van de gebruiker op het internet nadrukkelijker invullen. Door de wereld van techniek en die van de gebruiker samen te brengen tijdens het IDnext event willen we innovatie stimuleren op het gebied van digitale identiteiten en privacy, security en trust.”

IDnext 2019

Het jaarlijkse IDnext event vindt plaats op 25 en 26 september 2019 in Den Haag. Deze conferentie is een niet te missen event voor experts en professionals uit de publieke en private sector over de wereld van digitale identiteiten. Vraagstukken op het gebied van veilig internet, mobiliteit, standaarden, privacy, security en nog veel meer komen uitgebreid aan bod tijdens diverse presentaties en workshops. Tijdens het event wordt ook de Identity Innovation Award uitgereikt. Het primaire doel van deze award is een platform bieden voor startups of bestaande organisaties met een innovatief project, concept, of dienstverlening die aandacht verdient.

Meer informatie over SIDN :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!