Innovatie als basis voor effectieve logistiek

  • Logistiek & Vervoer

Brouwers is een modern familiebedrijf, dat een continue gestage groei doormaakt. Mede-eigenaar en directeur Toine Brouwers vertelt over uitbreiden, samenwerken en investeren in onder meer state-of-the-art automatisering. Alles om de zakelijke klant ten volle te kunnen bijstaan.

Innovatie als basis voor effectieve logistiek

“We hebben het bedrijf in 1989 van onze vader overgenomen”, vertelt Toine. “Het bestaat al sinds 1954 en begon in Engelen.” Na een aantal verhuizingen, vanwege een blijvend groeiende klantenkring, is Brouwers neergestreken op De Rietvelden, het grootste bedrijventerrein van ’s-Hertogenbosch. En de groei zet door: “We zijn hiernaast een nieuw pand aan het realiseren. Straks moeten we zo’n 60.000 pallets kwijt kunnen.”

Kritisch op kwaliteit

Met een team van 45 mensen werkt Brouwers voor de meest uiteenlopende klanten. “Het zijn wel allemaal business-to-business opdrachten”, legt de directeur uit. “Dus we leveren namens onze relaties ook weer bij bedrijven. We zijn sterk in distributie Benelux, voor de EU hebben we betrouwbare vaste partners.” Zijn bedrijf stelt hoge eisen aan de partijen waarmee wordt samengewerkt, niet alleen als het de handling van goederen betreft maar ook inzake procesbewaking en automatisering. “Voor een bedrijf van onze grootte lopen we nogal voorop in software, systemen en de koppelingen met onze klanten. Dat moet natuurlijk niet ophouden als we een vracht overdragen aan een collega-vervoerder.”

Trots

Brouwers investeert niet alleen in nieuwe ruimtes voor transport, logistics en warehousing. Er ligt een grote focus op efficiency en automatisering. Van het uitlezen van alle barcodes (1D en 2D) tot warehouse management systemen die zijn te koppelen aan de software van opdrachtgevers. Toine: “Dus zowel uit te lezen via een portal op internet als gekoppeld met de automatisering van onze relaties. We willen een verlengstuk zijn van klanten, waar mogelijk onderdeel worden van hun processen. Die aanpak maakt ons zelf ook efficiënter.” Hij is trots op wat zijn team en familiebedrijf weten te realiseren en deelt het graag eens met het Regio in Bedrijf netwerk.

Investeren

Over regio gesproken, daar heeft Brouwers natuurlijk een belangrijke rol gekregen. Als groeiende werkgever en als betrokken partner voor de meest uiteenlopende sectoren, van verpakte food tot speelgoed en van zakelijke gebruikte elektronica tot spuitgietartikelen, om maar eens wat te noemen. Dat vraagt om maatwerk natuurlijk en soms om gespecialiseerde transportvormen als ondeelbare ladingen.

Investeren doen Toine en zijn team niet alleen in techniek en organisatie, zéker ook in mensen en de toekomst. “Met het Bossche Koning Willem I College werken we nauw samen om jonge mensen het vak te leren, op allerlei niveaus. Er lopen het hele jaar door jongeren stage, als logistiek medewerker of chauffeur maar ook als planner en in het logistieke management.”

Brouwers Transport is daarnaast aangesloten bij Logistiek Platform ’s-Hertogenbosch, een samenwerkingsverband van gemeente en de hier gevestigde logistieke dienstverleners. Toine: “Samen willen we deze stad meer nog op de kaart zetten. Niet alleen als prima vestigingsplaats die kansen biedt, tevens om bedrijven te wijzen ons gezamenlijke aanbod.” En dat er veel kan in Den Bosch, bewijst zijn bedrijf als geen ander.

Auteur: Hans-Jorg van Broekhoven

Meer informatie over BROUWERS TRANSPORT :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!