Innovatiekrediet Overijssel helpt MKB-ers snel aan werkkapitaal

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: PPM Oost

Met een financiering uit het Innovatiefonds Overijssel stimuleert provincie Overijssel de groei van Debiteurenbeurs om ondernemers snel toegang te geven tot werkkapitaal om verder te kunnen groeien.

Innovatiekrediet Overijssel helpt MKB-ers snel aan werkkapitaal

Debiteurenbeurs is de eerste online marktplaats in Nederland, waar midden- en kleinbedrijven hun vorderingen kunnen verkopen. Bedrijven kunnen op de Debiteurenbeurs eenvoudig hun liquiditeitspositie verbeteren door langlopende facturen via een veilingsysteem te verkopen aan investeerders om zo snel aan geld te komen. Investeerders kunnen via Debiteurenbeurs.nl een aantrekkelijk rendement behalen. Het concept is in Engeland en Amerika al met succes onthaald.

Effectieve manier om financiering te vinden

Bernd Vinke, mede-oprichter van Debiteurenbeurs: ’Eind 2015 zijn we gestart. We zien dat de beurs vooral interessant is voor talentvolle ondernemingen die snel groeien doordat ze grote opdrachten weten te verwerven. Het is een effectieve manier om meer financiering te vinden op debiteuren, zonder aanvullende verplichtingen. Inmiddels hebben we twaalf ondernemers kunnen helpen bij de groei van hun bedrijf. Met het innovatiekrediet van de provincie kunnen we onze processen optimaliseren en zo nog meer ondernemers aan ons verbinden.’

PPM Oost: potentie

Tom Paffen, sectormanager hightech investments binnen PPM Oost, ziet potentie in deze jonge onderneming uit Enschede. ‘Debiteurenbeurs heeft het aflopen jaar zelf de basis gelegd. Je ziet dat ze jonge talentvolle groeiers dichterbij investeerders brengen. Met het innovatiekrediet kan Debiteurenbeurs het proces sneller laten verlopen. Dit leidt op termijn tot uitbreiding in werkgelegenheid en economische groei.’

Het Innovatiekrediet Overijssel: een oplossing voor ambitieuze Overijsselse ondernemers!

Met het Innovatiefonds Overijssel stimuleert de provincie Overijssel innovatie en versterkt het de regionaal economische structuur. Overijsselse mkb-ondernemers kunnen een lening aanvragen van € 25.000,- tot € 75.000,- voor de uitvoering van innovatieprojecten voor product- of procesvernieuwing. PPM Oost is fondsmanager van het Innovatiekrediet Overijssel (IKO).

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!