Innovaties bij de Koeierij.nl

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: Koeierij.nl

De koeierij.nl heeft in 2002 een polyesterkoe op ware grote ontwikkeld die echt gemolken kan worden; ‘Baukje’ de melkbare kunstkoe. De polyesterkoe is door de Koeierij nu zo aangepast dat de koe eenvoudiger te melken is.

Innovaties bij de Koeierij.nl

Onbegrijpelijk dat melk uit een koe komt! Veel dierentuinen en kinderboerderijen hebben een special ingerichte educatie/voorlichting plek met daarin koe gemaakt van hout of triplex met daartussen een uierconstructie om kinderen en volwassenen het melken van een koe te laten ervaren. Deze koeien lijken vaak niet op de koe zoals die in de wei loopt en bovendien is het vaak tijdrovend in onderhoud om deze koeien “aan de melk te houden”

Nieuwe en verbeterde technieken

Deze polyester kunstkoe is nu voorzien van nieuwe verbeterde aanpassingen in het uier waardoor de koe nog beter te melken zowel met de hand als met een melkmachine daarbij is deze koe ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk. Het melken van deze kunstkoe is vooral leuk en tegelijk leerzaam voor kinderen.

De polyesterkoe wordt door de Koeierij zo aangepast dat de koe eenvoudig te melken is.

Hiervoor zijn twee standaard aanpassingen ontwikkeld die eenvoudig op specifieke wensen zijn aan te passen:

  1. Deze constructie bestaat uit een RVS reservoir die in de koe is geplaatst. Het reservoir is eenvoudig te bereiken en na te vullen door middel van een luik die in de zijkant van de koe is gemaakt. De spenen worden in het reservoir geschroefd en kunnen daardoor eenvoudig worden vervangen. Een extra mogelijkheid is om dit systeem te voorzien van een  vlotterkraan waardoor er permanent vloeistof beschikbaar is om de koe te melken
  2. Een constructie gemaakt met zogenaamde drinkflessen voor kalveren (ongeveer 2 liter per fles) voorzien van spenen. De flessen staan rechtop in het uier en blijven door hun eigen gewicht op de plaats. Het geheel kan eenvoudig gevuld worden door 4 flessen als geheel via de onderkant uit het uier te halen en na het vullen als geheel terug te plaatsen

Meer info over prijzen en mogelijkheden bel of mail met de koeierij of bekijk de folder met meer informatie.

Meer informatie over KOEIERIJ.NL:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!