Inspiratiedag ‘Het kloppend hart van de zorg’ benadrukt toegevoegde waarde mbo’ers

  • Farma & Zorg
  • Bron: Aventus Apeldoorn

Aventus Apeldoorn weet het zeker: mbo’ers zijn het kloppend hart van de zorg en daarmee van essentieel belang voor de sector. De vraag is alleen of iedereen in Nederland zich hier zo bewust van is.

Inspiratiedag ‘Het kloppend hart van de zorg’ benadrukt toegevoegde waarde mbo’ers

Om meer aandacht te vragen voor de kracht van de mbo’er, wordt er daarom op 16 november aanstaande een inspiratiedag ‘MBO vakmanschap: Het kloppend hart van de zorg’ georganiseerd.

Design thinking

Deze inspiratiedag, georganiseerd door 8 ROC’s in de regio Noord- en Oost-Nederland en de overkoepelende Werkgeversvereniging Zorg en Welzijn, is een vervolg op het symposium dat eerder dit jaar plaatsvond in Zutphen. Tijdens de inspiratiedag gaan praktijkopleiders en werkbegeleiders samen op zoek naar oplossingen aan de hand van design thinking. De positionering en de toegevoegde waarde van de mbo-verpleegkundigen en verzorgenden staat hierbij centraal.

De toegevoegde waarde van mbo-zorgpersoneel

Door gebrek aan personeel en middelen komt het vakmanschap van de mbo-zorgverleners steeds meer onder druk te staan. Het symposium en de inspiratiedag ‘MBO vakmanschap: Het kloppend hart van de zorg’ richten zich daarom op de toegevoegde waarde van het mbo-zorgpersoneel. Hoe kunnen we de ontwikkelkracht van de mbo-student in de zorg nog beter inzetten? En hoe komen we tot afspraken om het vakmanschap te waarborgen?

Meer informatie

De inspiratiedag vindt plaats op vrijdag 16 november van 09.15 uur tot 16.45 uur bij Theater Orpheus in Apeldoorn. Tijdens de Week van Zorg en Welzijn (3e week van maart) komt er een vervolgbijeenkomst met dit thema voor de mbo-studenten.

Meer informatie over Aventus Apeldoorn:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!