Intratuin heeft een nieuwe logistiek dienstverlener en vertrekt uit Venlo

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Logistiek.nl

Het distributiecentrum van Intratuin op het Fresh Park in Venlo sluit de deuren en verhuist in oktober naar een andere locatie. Ook kiest de retailer een andere logistieke dienstverlener.

Intratuin heeft een nieuwe logistiek dienstverlener en vertrekt uit Venlo

Intratuin besteedt de warehousing-activiteiten, die het nu nog in eigen beheer heeft in een DC in Venlo, uit aan ID Logistics. De logistiek dienstverlener laat op dit moment in Den Bosch een nieuw distributiecentrum bouwen op bedrijventerrein De Rietvelden. Bouwbedrijf Heembouw bouwt dit DC van 55.000 vierkante meter in opdracht van logistiek vastgoedontwikkelaar WDP. ID Logistics neemt per 1 oktober 23.000 vierkante meter in gebruik bestemd voor de nieuwe klant Intratuin. De andere huurders van het DC zijn de online groothandel Sanitairwinkel.nl en de lokale logistiek dienstverlener Spierings Smart Logistics.

Sanitairwinkel eerste huurder DC

Het distributiecentrum in Den Bosch wordt in meerdere fases opgeleverd aan de voornoemde huurders, Sanitairwinkel.nl is de eerste en betrekt vanaf vandaag fase 1 van dit project. Het bedrijventerrein is multimodaal goed bereikbaar via zowel weg als water door de nabijheid van zowel de A59 alsook de containerterminal van BCTN.

Gasloos distributiecentrum

Naast deze gunstige ligging wordt het dak van het nieuwe distributiecentrum voorzien van een zonnepanelenveld met een vermogen van 4 MWp. Verder krijgt het DC een all-electric gasloze verwarming, LED verlichting en HR-triple glas.

Voormalig veilingcomplex

Intratuin heeft zijn nationale distributiecentrum op dit moment nog gevestigd in een voormalig veilingcomplex van FloraHolland op Fresh Park in Venlo. Intratuin huurt sinds 2010 het overgrote deel van het veilingcomplex van ongeveer 70.000 vierkante meter. Het pand stond destijds leeg omdat de Venlose vestiging van FloraHolland naar Herongen was verhuisd als onderdeel van de nieuwe Veiling Rhein-Maas. Sinds 2017 verzorgt Van Zaal Transport alle transporten van de bloemen en planten vanuit Aalsmeer naar de 60 filialen van Intratuin.

Intratuin huurt pand tot eind 2020

Een woordvoerster laat weten dat het DC in Venlo nog tot eind dit jaar wordt gehuurd van Intratuin. De warehousing en logistiek voor de vestigingen van de tuincentraketen zijn vanaf 1 november aanstaande in handen van ID Logistics, dat in de laatste editie van de Top 100 Logistiek Dienstverleners op plaats 17 eindigde.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!