IW organiseert voorlichtingsactiviteiten

  • Onderwijs & Training
  • Bron: IW Nederland

IW zit volop in het voorlichtingsseizoen. Om leerlingen kennis te laten maken de branche zal InstallatieWerk voorlichtingen geven die een beeld schetsen van verschillende technieken.

IW organiseert voorlichtingsactiviteiten

Aanwezig bij open dagen

De leerlingen vanuit het VMBO vormen voor InstallatieWerk de grootste en best passende doelgroep. De opleiding sluit namelijk goed aan bij de aangeboden MBO opleidingen van InstallatieWerk en daarbij is de leeftijd van de leerlingen die uitstromen uit het VMBO over het algemeen gunstig. Momenteel zitten zij midden in “het voorlichtingsseizoen”. Dat betekent dat ze aanwezig zijn bij de open dag van VMBO’s en de open dagen van ROC’s. Ook geven ze voorlichting en verzorgen ze gastlessen.

Activiteiten

Om leerlingen van de onderbouw van het VMBO kennis te laten maken met onze branche zal InstallatieWerk voorlichtingen geven die een beeld schetsen van de technieken die worden toegepast en de beroepen die er in de branche bestaan. Het verdient de voorkeur om bij deze presentaties ook de ambassadeurs van de techniek in te zetten. Zij spreken door hun leeftijd de jongeren nog beter aan.

De derde- en vierdejaars leerlingen zijn al meer bezig met de oriëntatie op een vervolg(opleiding). Deze groep zal daarom een voorlichting krijgen van InstallatieWerk die laat zien welke opleidingen goed aansluiten bij de huidige opleiding, welke opleidingen er na de volgende opleiding gevolgd kunnen worden en welke beroepen/verantwoordelijkheden er bij deze opleidingen horen. Daarnaast zal er in de presentatie aandacht zijn voor de diensten en voorwaarden van InstallatieWerk voor aankomend leerling werknemers.

Alles heeft één doel, namelijk voldoende instroom in de branche genereren! Dat is waar wij ons hard voor maken.

 

Meer informatie over IW ACHTERHOEK RIVIERENLAND:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!