Jaarbeurs Logistica podium voor innovaties van Heembouw

  • Bouw
  • Bron: Heembouw

Van dinsdag 28 tot en met donderdag 30 november vindt de Logistica plaats, dé vakbeurs voor de logistiek in de Benelux. Plaats van handeling: Jaarbeurs Utrecht. Ook deze editie is Heembouw weer present als standhouder.

Jaarbeurs Logistica podium voor innovaties van Heembouw

Dagelijks vinden er op de Heembouw-stand (hal 2, G020) gratis lunchlezingen plaats. De volgende onderwerpen staan op het programma:

  • De kracht van location intelligence (Go2Explore): hoe kan de ideale plek voor uw bedrijfshuisvesting bepaald worden?
  • Smart Lighting: dé sleutel voor toekomstbestendig logistiek vastgoed.
  • DoccControl: Slimme gebouwen, ook bestaande, dankzij het innovatieve DoccControl ecosysteem.

Go2Explore

Deze tool geeft inzicht in antwoord op vragen die beginnen met "waar". Waar kan ik mijn bedrijf het beste vestigen? Waar zijn kavels beschikbaar? Waar zitten mijn klanten? Waar mijn medewerkers? Door data op kaarten zichtbaar te maken worden ruimtelijke patronen en verbanden inzichtelijk.

Smart Lighting

De betekenis van smart lighting wordt duidelijk aan de hand van de toepassingen van slimme en energiezuinige verlichtingsoplossingen van TRILUX. De expert in professionele lichtoplossingen biedt klanten een energiezuinige en toekomstgerichte verlichtingsoplossing op maat. TRILUX is koploper op het gebied van intelligente en energiezuinige verlichtingsoplossingen in de logistiek. Op de stand van Heembouw presenteert TRILUX de nieuwste productinnovaties op het gebied van led en lichtmanagement.

DoccControl

Het innovatieve DoccControl ecosysteem maakt gebouwen, ook bestaande, slimmer. Deze app is ontwikkeld om zowel tijdens als ook na ingebruikname van een pand, het beheer efficiënter en gebruiksvriendelijker te maken. Middels een intuïtieve interface kunnen gebreken en/of tekortkomingen via zogenaamde "tickets" door middel van een iPad of smartphone worden vastgelegd op de relevante plattegrond. Doordat er gebruik gemaakt kan worden van opties zoals het toevoegen van foto’s, video’s en documenten, is het voor iedereen te allen tijde duidelijk waar het probleem zich bevindt, wat er aan de hand is en wie het probleem in behandeling neemt ofwel gaat oplossen.

Naast de lunchlezingen is er van alles te beleven op de stand van Heembouw. Zo kunt u live demonstraties van de mobiliteitsscan en Control Tower meemaken. Met de map table laat de organisatie zien wat "Location Intelligence" voor u kan betekenen. Ook neemt de organisatie verschillende VR brillen mee zodat u kunt ervaren wat deze techniek toevoegt aan de beleving van een gebouwontwerp.

Intelligente DC’s

De Heembouw mobiliteitsscan iss een tool die al een tijdje bestaat, maar niet minder interessant is. Deze tool is in samenwerking met Simacan ontwikkeld en maakt per locatie inzichtelijk wat de invloed van een vestigingsplek is op de verkeersstromen. In combinatie met de Heembouw gronddatabank en de tool Go2Explore wordt duidelijk wat de optimale vestigingslocatie is. Door tijdens de bouw een distributiecentrum te voorzien van slimme software en sensoren, wordt het gebouw slimmer en kan de dock-capaciteit van een DC optimaal worden ingezet. De verbinding naar de Simacan Control Tower zorgt ervoor dat de logistiek dienstverlener exact weet wanneer leveringen binnen komen, meegerekend onvoorziene verkeersvertragingen, en kan het transport naar het DC proactief worden bijgestuurd. Dit vermindert pieken en wachttijden, wat tijd en dus geld bespaart.

Virtual Reality (VR)

Naast deze innovatieve oplossingen, blijft het ontwerpen en realiseren van state-of-the art logistieke centra natuurlijk de core business van Heembouw. Zien is geloven. Middels virtual reality kunt u op de stand een aantal van de meest recente projecten en ontwerpen beleven.

Redenen genoeg om een bezoek te brengen aan de Heembouw-stand te brengen op de Logistica. Bestel uw gratis toegangskaart via Heembouw.

Meer informatie over Heembouw Bedrijfsruimten Zuid :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!