Jaarlijkse Heembouw Innovatieprijs 2017 uitgereikt

  • Bouw
  • Bron: Heembouw

Innovatie is dan ook een van de belangrijkste thema’s bij bouwbedrijf Heembouw. Afgelopen jaar is de organisatie dan ook gestart met de uitreiking van de jaarlijkse Innovatieprijs.

Jaarlijkse Heembouw Innovatieprijs 2017 uitgereikt

Foto: René Lem (rechts) overhandigt de trofee aan opvolger Wilfred van Zanten

"Innovaties zijn essentieel voor de continuïteit van onze onderneming.  Door open te staan voor nieuwe ontwikkelingen komen we tot manieren om onze klanten nog beter van dienst te zijn", aldus Heembouw op haar website

Bouwplaatsmanager René Lem was vorig jaar de eerste winnaar van de Heembouw Innovatieprijs. Hij introduceerde de app ED Controls, die inmiddels Heembouw breed wordt gebruikt. Dit jaar was senior maatvoerder Wilfred van Zanten de winnaar met de toepassing van de 3D-laserscan.  

13 kanshebbers op de Innovatieprijs 2017

Voor de Innovatieprijs 2017 kwamen maar liefst 13 innovaties en ideeën die in 2016 tot ontwikkeling zijn gebracht in aanmerking. Tijdens het “Heembouw GetTogether” event, onze jaarlijkse bijeenkomst met het voltallige personeel, brachten de aanwezige collega’s hun stem uit op de innovatie die hen het meest aansprak. Het was een nek-aan-nek race tussen de duurzaamheid quick scan voor kantoren en de 3D-laserscan. Uiteindelijk kwam de 3D-laserscan als winnaar uit de bus.

Perfect startpunt

Senior maatvoerder Wilfred van Zanten die de laserscan had aangedragen: “We werken hierin samen met Pelser Hartman en voeren 3D-scans uit met hun apparatuur. Deze 3D-laserscans bieden een schat aan informatie; het gehele gebouw of de gehele omgeving wordt gemeten, niet alleen een paar punten. Dat maakt de meting 100% nauwkeurig.” Zeker in de bestaande bouw biedt het veel mogelijkheden. Wilfred: “De scanner gaat in een puntenwolk (point cloud) over het gebouw heen en scant bijna fotorealistisch alles wat er al is. Je hoeft geen informatie van bestaande tekeningen over te nemen, in de veronderstelling dat alles recht is, wat achteraf niet altijd blijkt te kloppen, maar je scant de werkelijke situatie.” Deze efficiënte en nauwkeurige meting, vormt het perfecte startpunt voor de BIM modellen van Habeon Architecten.

Wisseltrofee

De innovatieprijs is een wisseltrofee. Op de bouwplaats van De Oevers overhandigde René Lem, de winnaar van de Innovatieprijs 2016, de prijs aan opvolger Wilfred van Zanten.  

Meer informatie over Heembouw Bedrijfsruimten Zuid :

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!