JBZ Award voor aankomend kunsttalent

  • Farma & Zorg
  • Bron: Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis stelt een aanmoedigingsprijs in voor beginnend beeldend talent, de JBZ Award. Een selectie net-afgestudeerde kunstenaars van AKV|St.Joost wordt in de gelegenheid gesteld werk tentoon te stellen op de boulevard van het ziekenhuis.

JBZ Award voor aankomend kunsttalent

Vijf door de academie genomineerde kunstenaars richten samen de zomerexpositie in. Uit één van deze genomineerden wordt de winnaar gekozen, die € 2.500,- ontvangt om te besteden aan de uitvoering van nieuw werk. De JBZ Award wordt in 2012 voor het eerst uitgereikt en mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis

Kunst maakt deel uit van de healing environment die het ziekenhuis zijn patiënten wil bieden. Regelmatig zijn daarom concerten te horen en exposities te zien, waarbij samengewerkt wordt met lokale culturele instellingen. Ook onderhoudt de kunstcommissie contact met lokale kunstenaarsgroepen en kunstopleidingen. Het ziekenhuis kan een platform zijn om nieuw talent aan het aan het Bossche publiek te tonen.

Een commissie bestaande uit Peter Sleijffers, lid van het bestuur Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Jan van Hoof, galerie-eigenaar en Celia Noordegraaf, communicatiemanager en lid van de kunstcommissie van het ziekenhuis kiest op 27 juni een winnaar uit de vijf door de academie genomineerde kandidaten. Deze winnaar wordt op 28 juni, tijdens de diploma-uitreiking van de academie, bekendgemaakt. De zomerexpositie met het werk van de vijf jonge kunstenaars is van augustus tot half oktober 2012 op de boulevard van het ziekenhuis te zien. Op vrijdag 31 augustus vindt van 15.00 tot 16.00 uur een openbaar interview met de winnaar plaats.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een groot ziekenhuis op meerdere locaties in de regio ’s-Hertogenbosch en de Bommelerwaard. Sinds 1274 kent de regio een gastvrij ziekenhuis waar persoonlijke aandacht voor de patiënt, kwaliteit en innovatie belangrijk zijn. Het ziekenhuis heeft in april 2011 een nieuw gebouw betrokken en wil het meest patiëntveilige en patiëntgerichte ziekenhuis in Nederland zijn. Met ruim 240 medisch specialisten verdeeld over 29 specialismen is het Jeroen Bosch Ziekenhuis een topklinisch centrum voor acute en specialistische zorg. Als opleidingsziekenhuis levert het een belangrijke bijdrage aan de opleiding van artsen en verpleegkundigen in Nederland. Speerpunten in de zorg zijn Oncologie, Cardiovasculaire, Minimaal invasieve en Transmurale geneeskunde.

Meer informatie over JEROEN BOSCH ZIEKENHUIS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!