Jeroen Joon nieuwe voorzitter regio Stedendriehoek

De Apeldoornse economiewethouder Jeroen Joon is benoemd tot voorzitter van de regio Stedendriehoek, het samenwerkingsverband van gemeenten in de Cleantech Regio. Annelies de Jonge, wethouder in Zutphen, neemt de rol van vicevoorzitter op zich.

Jeroen Joon nieuwe voorzitter regio Stedendriehoek

Het dagelijks bestuur van de regio bestaat uit acht bestuurders die de deelnemende gemeenten vertegenwoordigen. Sinds begin september maakt Heerde ook deel uit van de regio. Op 19 oktober worden de namen en portefeuilles van de overige leden van het dagelijks bestuur bekend.

Inzet voor de regio

Met het invullen van de voorzittersrol en vicevoorzittersrol beklemtonen de gemeente Apeldoorn en gemeente Zutphen het belang van regionale samenwerking. Als grote gemeente in de regio wil Apeldoorn zich hier nadrukkelijk voor inzetten. Jeroen Joon: “Regionale samenwerking wordt steeds relevanter. Juist ook binnen de Cleantech Regio willen we die samenwerking optimaal benutten.”

Cleantech-agenda

De basis voor deze samenwerking is de Agenda Cleantech Regio, die gezamenlijk door ondernemers, onderwijs, onderzoek en overheden is opgesteld en omarmd. Joon: “Met energietransitie en circulaire economie als topprioriteit. We willen in 2023 de meest circulaire regio van Europa worden en met 25% minder CO2-uitstoot de meest duurzame regio in Nederland. Daarin zijn we onderscheidend, we gaan het verschil maken. Ik zet me daar heel graag voor in.”

Europese Samenwerking

Op dit moment is een grote delegatie bestuurders vanuit de Cleantech Regio op werkbezoek in Brussel. Zij nemen deel aan de jaarlijkse European Week of Regions and Cities (EWRC). Met dit bezoek bouwt de regio de samenwerking met Europese partners verder uit. Het is de bedoeling om kennis te delen en financiële middelen te genereren, om zo de regionale ambities sneller te kunnen realiseren.

Meer informatie over Cleantech Regio:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!