Jeugd-ggz instellingen investeren 2 miljoen euro in e-health

  • Farma & Zorg
  • Bron: Health Valley

Zeven jeugd ggz-instellingen gaan de komende drie jaar twee miljoen euro investeren in de opschaling van e-health. De instellingen gaan een overeenkomst aan met het e-healthplatform “Jouw Omgeving” (partner van Health Valley).

Jeugd-ggz instellingen investeren 2 miljoen euro in e-health

De zeven deelnemende organisaties zijn: Accare, De Bascule, Curium-LUMC, De Jutters/Lucertis, Karakter, Triversum en Yulius. Zij hebben zich verenigd in het Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie (EKJP). 

Kwaliteit

De komende jaren is het gebruik van Jouw Omgeving een vast onderdeel van iedere behandeling. Ruim 40.000 cliënten krijgen toegang tot het platform. Op dit moment ontvangt een kwart van de cliënten zorg via Jouw Omgeving. Arianne Kooijmans, programmamanager e-health van EKJP: ‘De kwaliteit van onze zorg is toegenomen door de inzet van online programma’s en aanvullende communicatiemiddelen. De waardering van onze cliënten is hoog. Het netwerk van ouders, school en andere mantelzorgers is eenvoudig bij een behandeling te betrekken.’

E-health

In de komende drie jaar maken de instellingen geld vrij voor opleiding en verdere invoering van het e-healthplatform binnen de organisaties. Verder investeren zij in nieuwe online behandelprogramma’s en mobiele applicaties, waaronder een medicatie-app waarin cliënten hun medicijngebruik kunnen bijhouden. Tom Nij Bijvank, algemeen directeur van Jouw Omgeving: ‘Wij hechten veel waarde aan de innovatieve oplossingen die wij samen met onze partners ontwikkelen. Deze investering geeft het EKJP de ruimte om zijn cliënten beter van dienst te zijn en efficiënter met de tijd van de behandelaars om te gaan.’  

EKJP

Om de ingrijpende bezuinigingen in de zorg het hoofd te kunnen bieden, hebben zeven grote organisaties voor kinder- en jeugdpsychiatrie in Nederland besloten hun inhoudelijke expertise en hun nationale en internationale samenwerking te presenteren onder één kwaliteitslabel. Onder de naam Expertisenetwerk Kinder- en Jeugdpsychiatrie ontwikkelen de organisaties gezamenlijk nieuwe zorgvormen. 

Bron: ZorgVisie, redactie Carina van Aartsen

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!