Jumbo neemt C1000 over

  • Financieel & Juridisch

Supermarktketen Jumbo uit Veghel neemt branchegenoot C1000 over van investeringsmaatschappij CVC. Dat maakte het bedrijf donderdagochtend bekend.

Jumbo neemt C1000 over

Jumbo zit de grootste supermarktketen Albert Heijn daardoor op de hielen.

Volgens supermarktdeskundige Gerard Rutte zijn de supermarkteigenaren van C1000 woensdagavond al geïnformeerd. Met de deal zou een bedrag tussen de 900 miljoen en 1 miljard euro gemoeid zijn. De deal wordt, na goedkeuring van de mededingingsautoriteit, waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2012 helemaal afgerond.

Samen 725 winkels
Samen met C1000 wordt Jumbo de grootste ondernemersretailer van Nederland. De combinatie telt 725 winkels, heeft een omzet van 7,5 miljard euro en een marktaandeel van ongeveer 23 procent. Het uitgangspunt is dat zowel de Jumboformule als de C1000 Rood formule blijven bestaan.

Op AH na grootste supermarktketen
Frits van Eerd, algemeen directeur van Jumbo, is blij met de overname: "Dit is voor ons als familiebedrijf een unieke kans om onze groeiambities waar te maken. Hiermee nemen we de tweede positie in het Nederlandse supermarktlandschap in. Ik ben onder de indruk van wat C1000 in de laatste jaren heeft bereikt. We hebben er het volste vertrouwen in dat we samen nog succesvoller worden."

Consument
Volgens supermarktdeskundige Rutte is de overname niet meteen goed nieuws voor de portemonnee van de consument, omdat er nu stabilieit op de markt komt. "Er zijn dan twee grote partijen die de markt verdelen, daar zal weinig prijsgeweld uit voortkomen." De consument zal er voolopig nog niet veel van merken, omdat de meeste winkels van C1000 en Jumbo naast elkaar blijven bestaan. De supermarktdeskundige vindt dat algemeen directeur Frits van Eerd lef heeft, om in deze tijd zo'n grote overname te doen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!