KennisDC Logistiek organiseert Masterclass Supply Chain Finance

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: KennisDC Logistiek

Kennis DC Logistiek Limburg organiseert op woensdag 5 april aanstaande voor de 3e keer de Masterclass Supply Chain Finance.

KennisDC Logistiek organiseert Masterclass Supply Chain Finance

“Van een efficiënt factureringsproces naar financiële instrumenten en nieuwe businessontwikkeling binnen Supply Chain Finance”.

Supply Chain Finance

Het KennisDC Logistiek Limburg/Fontys Venlo organiseert in samenwerking met KennisDC Logistiek Noord-Oost Nederland op woensdag 5 april aanstaande de derde masterclass Supply Chain Finance in het kader van onze deelname aan het project “Ketenfinanciering voor het MKB – Olie in de motor van de Nederlandse economie” (zie toelichting “Het onderwerp en het project”). Deze keer houden we de bijeenkomst bij Caroz, één van de actieve partners in dit project.

KennisDC Logistiek Limburg

Het KennisDC Logistiek Limburg is onderdeel van een landelijk netwerk van logistieke kennisdistributiecentra. De doelstelling van de KennisDC’s is het delen en vermeerderen van logistieke kennis voor het bedrijfsleven. Deze sessie is daar een voorbeeld van. U zult tijdens deze Masterclass onder andere antwoorden krijgen op de vragen: Wat is Supply Chain Finance en hoe kunt u Supply Chain Finance inzetten ten gunste van uw bedrijf? De nadruk ligt vooral op de stappen vanuit een efficiënt factureringsproces naar financiële instrumenten en nieuwe businessontwikkeling binnen Supply Chain Finance”.

Programma woensdag 5 april

  • 09.00 – 09.15: Ontvangst met koffie en thee bij Caroz in Venlo
  • 09.15 – 09.30: De basis: Een efficiënt en effectief factureringsproces. Terugkoppeling cross case analyse
  • 09.30 – 10.15: Introductie quick scan voor bedrijven (workshop). Diagnose tool voor focus op processen en/of instrumenten
  • 10.15 – 10.30: Pauze
  • 10.30 – 11.00: Bedrijfspresentatie en Supply Chain Finance bij Caroz
  • 11.00 – 11.30: Welke businessmogelijkheden liggen er voor u? (presentatie en discussie) Fiscale vertegenwoordiging, douane-entrepot, webshop etc
  • 11.30 – 12.00: Lunch

U kunt zich uiterlijk voor 31 maart via de website aanmelden. Enkele dagen voorafgaand aan de sessie ontvangt u een bevestiging met details betreffende de locatie. Deelname is na aanmelding gratis. Voor meer informatie over het onderwerp en projecten verwijzen we u graag door naar de website van KennisDC.

Meer informatie over KennisDC Logistiek:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!