Kerstproject VMBO Eindhoven

  • Onderwijs & Training

De afgelopen weken was het weer een drukte van belang binnen de schoolmuren van De Rooi Pannen afdeling VMBO Eindhoven.

Kerstproject VMBO Eindhoven

De leerlingen van de bovenbouw zorgden voor de kerstdiners van de gasten en de leerlingen van de onderbouw bakten kerstkransjes voor de kerstpakketten voor de voedselbank.

Na de herfstvakantie zijn de eerstejaarsleerlingen gestart met het kerstproject: “Kerst voor iedereen”. Er werd een filmpje getoond “Effe geen cent te makken” waarbij de Frogers geld inzamelen voor de voedselbank van Amsterdam. Dit was een inleiding voor de leerlingen om uit te leggen wat de voedselbank is en doet.

Tijdens de daarop volgende lessen maakten de leerlingen een kerstkaart, een kerstgedicht, een eigen kerstrecept en in de praktijklessen kerstkransjes. Voor het kerstrecept brachten de leerlingen van thuis zelf 6 producten mee die voor het recept nodig waren. Uiteindelijk maakten ze zelf een doos, die als kerstpakket versierd werd.

Deze 76 pakketten worden tijdens de kerstviering aan de voedselbank geschonken. Tijdens de kerstviering op donderdag 20 december is de voorzitter van de voedselbank uitgenodigd om aan de eerste- en tweedejaarsleerlingen uitleg te geven over de voedselbank van Eindhoven.

Als afsluiting biedt De Rooi Pannen alle vrijwilligers van de voedselbank Woensel West en Noord een bon aan voor een gratis lunch, om op die manier, middels een warme kerstgedachte, de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet.

Meer informatie over De Rooi Pannen :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!