Keukenbazen Battle 2018 van start

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: AgriFood Capital

Eind augustus gaat de Keukenbazen Battle 2018 van start: de leukste en spannendste kookwedstrijd voor kinderen van 10 tot 12 jaar uit Noordoost-Brabant, georganiseerd door AgriFood Capital.

Keukenbazen Battle 2018 van start

Het is de vierde keer dat AgriFood Capital Keukenbazen organiseert. In 2017 deden maar liefst 147 teams mee, afkomstig uit alle 17 gemeenten in Noordoost-Brabant. Team Liefde voor het eten! uit Sint Anthonis won de wedstrijd en Burgemeester Marleen Sijbers van Sint Anthonis werd SmaakBurgemeester van Nederland.

Keukenbazen Battle 2018

In de Keukenbazen Battle 2018 worden deelnemers uitgedaagd om in teams van twee of drie kinderen een hoofdgerecht te maken met lekkere en gezonde producten uit de eigen buurt. Per gemeente gaat één team door naar de finale op zaterdag 6 oktober bij het Koning Willem I College in ‘s-Hertogenbosch.

Topkoks in de jury

In elke gemeente jureert een chefkok de ingezonden hoofdgerechten. Hij of zij kiest de winnaar in de gemeente en coacht het team tijdens de finale op 6 oktober. Een jury onder leiding van de Brabantse topkok Jan van Hout beoordeelt de zeventien gerechten in de finale. Op woensdag 10 oktober worden de winnaars bekend gemaakt tijdens een feestelijk diner bij Agri & Food Plaza in ‘s- Hertogenbosch. Voor de kinderen zijn er drie prijzen te verdienen: de prijs voor de overall winnaar, de prijs voor het meest creatieve team en de prijs voor het team dat het best gebruik maakt van lokale producten. De burgemeester van de winnende gemeente wordt een jaar lang SmaakBurgemeester van Nederland.

Samen met gemeenten en partners

Voor Keukenbazen trekt AgriFood Capital samen op met de zeventien deelnemende gemeenten, te weten: Bernheze, Boekel, Boxmeer, Boxtel, Cuijk, Grave, Haaren, ’s-Hertogenbosch, Heusden, Landerd, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Oss, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Uden en Vught. Partners van Keukenbazen zijn daarnaast Rabobank, Sligro, Hutten Catering, Koning Willem I College, alle jurykoks en alle deelnemende lokale foodleveranciers.

Initiatief van AgriFood Capital

Keukenbazen is een initiatief van AgriFood Capital. AgriFood Capital werkt samen met ondernemers, overheden en onderwijs aan een gezamenlijke ambitie: Noordoost-Brabant laten excelleren als topregio in agrifood.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!