Kick-off van het Cleantech Starterfonds te Zutphen

 • Regionale ontwikkeling
 • Bron: Cleantech Center

De Rabobank en de gemeente Zutphen hebben de handen ineen geslagen door middel van een storting in een Cleantech Startersfonds Zutphen met als doel nieuwe duurzame bedrijvigheid te stimuleren.

Kick-off van het Cleantech Starterfonds te Zutphen

Zij willen i.s.m. de Cleantech Center, waar Onderwijs-Overheid en Ondernemers nauw samenwerken aan Cleantech startupsontwikkeling en implementatie de drempel verlagen door startups te faciliteren en te versnellen.

Cleantech Startersfonds Zutphen

Het Cleantech Startersfonds Zutphen verstrekt leningen van € 10.000 tot € 50.000 aan bedrijven in de startfase als de behoefte naar financiering groot- maar het aanbod door kapitaalverschaffers omwille van het risico doorgaans klein- is. 

Weg naar de markt

Op deze manier draagt het Cleantech Startersfonds er toe bij dat meer duurzame ondernemersideeën hun weg vinden naar de markt, meer startende bedrijven (sneller) doorgroeien tot volwaardige bedrijven en zorgt voor meer banen, welvaart en een duurzamer en gezonder klimaat. Hierbij nodigt de organisatie u van harte uit om op 31 augustus 2017 aanwezig te zijn bij deze kick-off.

Programma

 • 16.00 uur: Inloop en welkomstdrankje
 • 16.15 uur: Welkom en agenda 4 PM door gastvrouw Merel Scharrenberg
 • 16.20 uur: Henk Nieboer
  Bestuurslid Cleantech Center, Deltares, verbonden aan EcoShape en Witteveen+Bos en beheert het innovatieprogramma Building with Nature. Houdt van daadwerkelijke kennistoepassing en ziet hierin telkens een nieuwe uitdaging.
 • 16.40 uur: Keynote door Anne-Wil Lucas
  Anne-Wil is voormalig Tweede Kamerlid en sinds een jaar verbonden aan Startup Delta. Ze gelooft dat economie en ecologie prima samengaan. Ze studeerde niet voor niets planologie en zorgde er in de Tweede Kamer voor dat er een startupbeleid kwam. Ze is geboren in 'de Hoven' en is trots wat er nu Zutphen allemaal gebeurt rondom cleantech en startups. Haar droom: Global challenges, Startup solutions.
 • 17.05 uur: René Sueters
  Wethouder van de gemeente Zutphen geeft uiteenzetting van haar belang in het Startersfonds.
 • 17.15 uur: Nico Groen
  Voorzitter Nivora-groep, en is een creatief en onafhankelijk bestuurder, ook binnen het Zutphens Starters Fond. Hij presenteert het revolverende fonds en de 3 nieuwe Startups.
 • 17.45 uur: Afsluiting en netwerkborrel

Locatie: Cleantech Center (Broodfabriek) | Noorderhaven 49 7202 DD Zutphen

Meer informatie over Cleantech Center:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!