Klein feestje in Nuenen bij vernieuwing in machinepark Gebrema

  • Toerisme & Recreatie

Rond 20 maart 2019 zijn er weer worstenbroodjes besteld bij Gebrema, het kunststof spuitgietbedrijf in Nuenen. Nee, dit keer niet vanwege een verjaardag of een jubileum, maar voor het in productie nemen van een nieuwe machine. “Toch even een bijzonder moment, waar we samen met onze medewerkers graag bij stil staan”, vertelt directeur Hans Bakker.

Klein feestje in Nuenen bij vernieuwing in machinepark Gebrema

“Het is een flinke investering, zo’n nieuwe machine. We hebben er met zijn allen voor gezorgd, dat dit mogelijk is. Ik vind het belangrijk om daar dan ook even gezamenlijk aandacht aan te besteden.”

Bij Gebrema werken 17 medewerkers, het machinepark bestaat uit 22 machines. Het bedrijf maakt allerhande kunststof producten, veelal halffabricaten, bijvoorbeeld onderdelen voor ventilatiesystemen of behuizingen voor elektronica. “Wij zijn een business-to-business bedrijf, met klanten in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Als een klant met een idee voor een product of een onderdeel daarvan, bij ons komt, dan denken wij mee over de vormgeving en hoe zoiets het beste te produceren is. Als we de matrijzen eenmaal hebben, dan kunnen we gemiddeld binnen drie weken de kunststof producten leveren.”

Energiezuinige aanwinst

De nieuwe Sumitomo/Demag machine komt ter vervanging van een oud beestje, dat nog uit 1993 stamt. “De huidige, hydraulische machine, staat volop te stampen en kost veel energie. Onze nieuwe aanwinst is volledig elektrisch, energiezuinig en maakt veel minder herrie. Terwijl het een zwaardere machine is met een grotere sluitkracht: 220 ton tegen nu 150 ton. Ja, we gaan er echt op vooruit met deze nieuwe aanwinst”, aldus een trotse directeur.

Bedrijfsklaar maken

Op 13 maart wordt de machine afgeleverd. “Dat is een hele operatie”, vertelt Bakker. “Dat ding moet met een kraan van de truck worden getild, best spectaculair om te zien! Dan wordt het op wielen naar zijn plek binnen gereden en aangesloten door een installatiebedrijf. De machine moet perfect horizontaal komen te staan en dan pas wordt de robot erbovenop gebouwd. Ook wordt er een lopende band aan bevestigd en krijgen de medewerkers training hoe ze het apparaat moeten bedienen. Het duurt dus wel een aantal dagen voordat zo’n machine kan gaan produceren.”

Gegarandeerde snelle leverzekerheid

Met de aanschaf van deze laatste gloednieuwe machine beschikt Gebrema over een modern en up-to-date machinepark. “We hebben hiermee voor onszelf de productiezekerheid veilig gesteld en voor onze klanten is de leverzekerheid voor de toekomst gegarandeerd. We zijn flexibel genoeg om ook in spoedgevallen nog gauw iets tussendoor in te plannen en snel te leveren. Dat is iets waar we trots op zijn en waar onze klanten ook echt waardering voor hebben!”

Tekst: Dianne Huijskens

Meer informatie over GEBREMA B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!