Knap staaltje Delftse kunst van De la Roy

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: De la Roy isolatie & design

Je kunt hem niet missen als je over de A13 rijdt. Sinds kort staat daar de grootste tulpenvaas ter wereld. Maar liefst twaalf meter hoog is de tulpenvaaspiramide. Het Brabantse bedrijf De la Roy Isolatie & Design mocht aan dit bijzondere project meewerken.

Knap staaltje Delftse kunst van De la Roy

De la Roy maakte de basis van het kunstwerk van EPS. Daarnaast voorzagen ze de tulpenvaas van een gladde, beschermende polyurethaancoating.

De la Roy en Royal Delft

Na de bewerking door De la Roy werden de onderdelen naar Delft gebracht. Daar hebben kunstenaar van Royal Delft de vaas beschilderd. Het kostte hen drie weken om het witte piepschuim om te toveren tot deze Delfts blauwe parel. 

'Het was een spannend project', aldus een woordvoerder van De la Roy. 'Pas bij de daadwerkelijke plaatsing was er namelijk de mogelijkheid om te testen of onze tempex onderdelen zeker zouden passen op de staalconstructie. Deze constructie was op een andere locatie gemaakt. En het past precies, zoals een tulp in de perfecte vaas!'

Delft en de Gouden Eeuw

De Tulpenpiramide is onderdeel van het themajaar Delft en de Gouden Eeuw. Het is een samenwerking tussen Land Art Delft en Royal Delft. Ook de gemeente Delft, Delft Marketing en diverse ondernemersorganisaties hebben bijgedragen aan dit project. De initiatiefnemer is Paula Kouwenhoven.

Meer informatie over DE LA ROY ISOLATIE EN DESIGN B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!