Kom in contact met e-health tijdens de eHealthweek

  • Farma & Zorg
  • Bron: Care Innovation Center West-Brabant (CIC)

Het ministerie van VWS en ECP Platform voor de InformatieSamenleving organiseren van 20 t/m 26 januari 2018 voor de tweede keer de eHealthweek: een campagne voor het vergroten van kennis en vaardigheden op het gebied van digitale ondersteuning in de zorg.

Kom in contact met e-health tijdens de eHealthweek

Samen met partners willen zij door heel Nederland zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren. Onderstaand een korte introductie van de bijeenkomsten die tijdens de eHealthweek plaatsvinden. 

Pitchevent Van #hoedan? naar #zodus!

Op maandagavond 22 januari 2018 is het pitchevent Van #hoedan? naar #zodus! Het Care Innovation Center West-Brabant en Innovitapark hebben een boeiend programma samengesteld waarin innovaties, die het verschil maken, de hoofdrol spelen. Tevens vindt op de deze avond de voorronde plaats van de Nationale Zorginnovatieprijs 2018 voor de regio Midden- en West-Brabant.

Regionale voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2018

Tot 31 december 2017 konden ondernemers zich inschrijven voor de Nationale Zorginnovatieprijs 2018. Uit de inzendingen is begin januari een selectie gemaakt van innovaties die zich mogen presenteren tijdens de regionale voorronde. Voor de regio Midden- en West-Brabant zijn de Röntgendokters, Gezondheidsmeter PGO, Wanderwatch en Dayclocks geselecteerd. Op 22 januari vindt de regionale voorronde in deze regio plaats tijdens een pitchevent. Een onafhankelijke jury bepaalt dan wie er doorgaat naar de landelijke finale tijdens het Health Valley Event op 15 maart in Utrecht. 

Samen beter!

Nederland kampt met een groot tekort aan wijkverpleegkundigen. Daarom is het belangrijk om samen te inventariseren hoe we de zorg slimmer kunnen organiseren. ‘Samen beter!’ is een inspiratiebijeenkomst waarin in gesprek gegaan wordt met wijkverpleegkundigen en verzorgenden (niveau 3) en met cliënten en mantelzorgers. Ervaringen, behoeften en wensen staan daarbij centraal. De bijeenkomst is een initiatief van het Care Innovation Center West-Brabant, CZ Zorgverzekering, Transvorm en Zorgbelang Brabant en vindt plaats op dinsdag 23 januari.

Inloopdag Huis van Morgen met demonstratie VR-bril

Op woensdag 24 januari van 9.00 tot 16.00 uur kunnen inwoners, mantelzorgers, vrijwilligers en studenten kennismaken met slimme toepassingen in het Huis van Morgen. Daarnaast wordt de VR-bril gedemonstreerd.

Opening Digituin

In de Bravis DigiTuin begeleiden vrijwilligers patiënten stap voor stap bij het inloggen in MijnBravis. Bovendien worden er in de DigiTuin steeds wisselende innovatieve producten geëtaleerd om patiënten hiermee kennis te laten maken. Op vrijdag 26 januari wordt de DigiTuin feestelijk geopend.

Meer informatie over Care Innovation Center West-Brabant (CIC):

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!