Koning Willem I College introduceert gezondheidscheque

  • Farma & Zorg
  • Bron: Koning Willem I College

Gezond, gemotiveerd, productief en met plezier aan het werk zijn en blijven. De ondernemingsraad (OR) en het college van bestuur (CvB) van het Koning Willem I College hebben het thema Duurzame Inzetbaarheid hoog in het vaandel staan.

Koning Willem I College introduceert gezondheidscheque

Het nieuwste initiatief is de gezondheidscheque: een bedrag van 100 euro netto dat medewerkers vrij mogen besteden aan hun gezondheid. Maandag 5 februari 2018 werd de eerste cheque overhandigd aan de eerste nieuwe medewerker van 2018: Dave Timmermans.

Duurzame Inzetbaarheid

Het thema Duurzame Inzetbaarheid is op initiatief van de OR nadrukkelijk op de agenda van het college gekomen en is tevens een van de speerpunten van de afdeling HRM. Cor van Gerven, lid CvB, licht toe. “We doen als college al veel voor onze medewerkers als het gaat om gezond, gemotiveerd en met plezier aan het werk zijn en blijven. Zo bieden we faciliteiten voor een goede balans tussen werk en privé, hebben we regelingen voor medewerkers die met de fiets of het openbaar vervoer komen, bieden we drie keer per jaar een gratis ontspanningsmassage aan en kunnen medewerkers gratis fitnessen in onze eigen fitnessruimte. We ondersteunen het initiatief vanuit de OR dan ook van harte.”

Vrij besteedbaar

De 100 euro is een extra bedrag dat medewerkers vrij mogen besteden aan hun gezondheid. “Voor de een betekent dat nieuwe hardloopschoenen. Voor een ander is dat een goed boek of een yogacursus. Alle medewerkers zijn vrij om zelf te bepalen waaraan ze het bedrag besteden. Dat gaan we ook niet controleren. We vertrouwen erop dat collega’s het besteden aan iets wat bijdraagt aan hun gezondheid”, vult Paul van Rijswijk, voorzitter van de OR, aan.

Eerste nieuwe medewerker 2018

Dave Timmermans mocht de eerste cheque in ontvangst nemen. Hij startte 1 januari van dit jaar bij het college. Een mooie bijkomstigheid is dat hij begint in de functie van preventiemedewerker. Dave: “Ik ben blij verrast met de cheque. Daarnaast past het goed bij mijn functie waar ik me ook bezighoud met het onderwerp gezond en veilig werken. Wat ik ervan ga kopen? Groente en fruit worden steeds duurder, dus dit extraatje ga ik gebruiken voor een gezonde levensstijl.”

Meer informatie over Koning Willem I College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!