Koning Willem I College opnieuw in top 10 van beste grote ROC’s

 • Onderwijs & Training
 • Bron: Koning Willem 1 College

Onlangs verscheen de nationale Keuzegids Mbo 2019 en ook dit jaar scoorde het Koning Willem 1 College (KW1C) uit ’s-Hertogenbosch weer hoog. De onderwijsinstelling staat namelijk opnieuw in de top 10 van beste grote ROC’s van Nederland.

Koning Willem I College opnieuw in top 10 van beste grote ROC’s

“We zijn er trots op dat we maar liefst 15 topopleidingen in huis hebben. Onze Middelbare Horeca School spant de kroon, daar zijn alle opleidingen top! Een geweldige prestatie, en dat al vijf jaar op rij”, aldus Yolande Ulenaers, voorzitter College van Bestuur.

Een uitstekende sfeer

De studenten van de horeca- en koksopleidingen zijn dit jaar het meest enthousiast. De studenten zijn over alle onderdelen positief. Ze vinden de begeleiding erg goed en de stage leerzaam. Ook lukt afstuderen zonder vertraging prima. Bij de technische opleidingen behoort Procestechniek tot de beste van Nederland. De studenten zijn op vrijwel alle punten meer dan tevreden. De beroepsvoorbereiding is goed en de sfeer is uitstekend.

Een prettig schoolkimaat

De Sportacademie van het Koning Willem I College blinkt uit en staat op de (gedeelde) tweede plek op de nationale ranglijst. Het meest positief zijn deze studenten over het schoolklimaat. Ze vinden de sfeer op school prettig en waarderen dat er naar ze geluisterd wordt. Onze opleiding MBO-verpleegkundige is de beste van Brabant en de tweede beste van Nederland. Daar is onder andere het contact met de docenten op school heel goed.

Topopleidingen

De volgende opleidingen ontvangen het predicaat Topopleiding:

 1. Domein Techniek

  Procesoperator A, Procesoperator B, Operator C
 2. Domein Zorg, Welzijn & Sport

  Sport en bewegen/Coördinator, Apothekersassistent, Doktersassistent, Tandartsassistent, Mbo Verpleegkundige
 3. Domein Orde & Veiligheid

  Handhaver Toezicht en Veiligheid
 4. Domein Creatief

  Acteur
 5. Domein Horeca &Toerisme

  Gastheer/gastvrouw, Zelfstandig werkend gastheer-gastvrouw, Manager/Ondernemer horeca, Kok, Zelfstandig werkend kok

Keuzegids Mbo2019

De Keuzegids Mbo2019 is een waardevol en veel gebruikt instrument bij schoolkeuze. Per vakgebied staat in de gids een uitgebreid overzicht van opleidingen, arbeidsmarktgegevens en een kwaliteitsvergelijking tussen de scholen. De oordelen per opleiding zijn berekend op basis van studiesuccescijfers, studentenoordelen (monitor Jongerenorganisatie Beroepsonderwijs) en de Inspectie van het Onderwijs.

Meer informatie over Koning Willem I College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!