Koning Willem I College tekent bouwovereenkomst met Heerkens van Bavel

De locatie van het Koning Willem I College aan Onderwijsboulevard 3 in 's-Hertogenbosch staat aan de vooravond van een grootschalige vernieuwing. Voor het huidige gebouw, dat volledig wordt opgeknapt, wordt een nieuwe school neergezet.

Koning Willem I College tekent bouwovereenkomst met Heerkens van Bavel

Foto: Ondertekening bouwovereenkomst door Peter Kamermans (links), Heerkens van Bavel en Cor van Gerven (rechts), Koning Willem I College

Energieneutraal en passend bij de nieuwe onderwijsvormen. De ondertekening van de bouwovereenkomst vond afgelopen vrijdag plaats. Heerkens van Bavel Bouw uit Tilburg is de geselecteerde aannemer. De bouw start in januari.

De eerste fase van de vernieuwing bestaat uit het bouwen van een entreegebouw op het voorplein van de Onderwijsboulevard, het maken van de aansluiting met het bestaande gebouw en het overkappen van de bestaande patio.

Entreegebouw

De grote eye-catcher van de nieuwbouw is de houten hoofddraagconstructie. Het wordt het eerste gebouw in Nederland waarbij zo’n constructie op deze schaal wordt toegepast. Dit geeft het entreegebouw een krachtig eigen karakter, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. De nieuwbouw bouwt voort op de structuur van het bestaande gebouw. Een functioneel gebouw (op een gridstructuur van 8 bij 8 meter), wat elk jaar flexibel kan worden ingedeeld om de ruimten toe te spitsen op het te geven onderwijs. “Een dergelijk onderwijsgebouw is uniek in Nederland”, licht Cor van Gerven, lid College van Bestuur van het Koning Willem I College, toe. “Door de flexibele indeling is het goed aan te passen om in de toekomst het best mogelijke onderwijs te huisvesten.”

“Een bijzonder en uitdagend ontwerp. Een project dat ons past. Wij kijken uit naar de samenwerking en de realisatie van dit mooie schoolgebouw”, vult Peter Kamermans, directeur Heerkens van Bavel Bouw, aan.

Opleidingen samenbrengen

De helft van het nieuwe gebouw is bestemd voor studenten en medewerkers van de afdeling Bouw-Infra, Architectuur en Meubeldesign. Deze zijn nu deels gehuisvest op andere locaties in de stad. Het samenbrengen van diverse opleidingen is een grote wens van het college. Ook het Vavo-college, dat zich nu op locatie bij het stadion van FC Den Bosch bevindt, verhuist naar het nieuwe gebouw. Uiteindelijke doel is twee grote campuscomplexen voor het Koning Willem I College: Onderwijsboulevard 3 en de campus Vlijmenseweg, op loopafstand van elkaar. De geplande oplevering van de nieuwbouw is in het voorjaar van 2021.

Meer informatie over Koning Willem I College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!