Koning Willem I College uitgeroepen tot duurzaamste mbo van Nederland

  • Onderwijs & Training
  • Bron: KW1C

Als eerste onderwijsinstelling in het mbo heeft het Koning Willem I College afgelopen vrijdag de SustainaBul award ontvangen. Daarmee is de school uitgeroepen tot duurzaamste mbo van Nederland. Het college scoorde met name hoog op onderwijs.

Koning Willem I College uitgeroepen tot duurzaamste mbo van Nederland

 

Het Koning Willem I College veroverde de eerste plek op basis van een totaalplaatje aan duurzame initiatieven. Zo heeft het college duurzame curricula bij vijf onderwijsafdelingen (horeca, bouw, ict, fashion en techniek), een beleid voor duurzame en gezonde catering, dienstfietsen, een elektrische auto, watertappunten, overal ledverlichting en een flinke CO2-reductie afgelopen drie jaar. Ook het duurzaam inkoopbeleid, 900 zonnepanelen, het energiedak en het compenseren van vliegreizen leverden punten op in de vragenlijst.

UNESCO-school

Het Koning Willem I College heeft duurzaamheid al vele jaren verankerd in zijn kernwaarden. Als UNESCO-school zet het college zich in voor een betere wereld en versterking van duurzaamheid. We zorgen ervoor dat we zo min mogelijk (energie) verspillen en zo min mogelijk afval maken. Het college maakt studenten en medewerkers vertrouwd met het UNESCO-gedachtegoed, wat zich onder andere richt op vrede en mensenrechten. Op die manier levert de school ook een bijdrage aan een betere wereld.

SustainaBul MBO

De SustainaBul geeft scholen inzicht in hoe ze ervoor staan en draagt daarmee bij aan verdere verduurzaming van het onderwijs. Duurzaamheid wordt zo een speerpunt in het beleid en dringt vervolgens door in het gedachtegoed en het handelen van studenten en personeel. Gezien 40% van alle studenten op het mbo zit, valt er een hoop impact te behalen. SustainaBul MBO is een project vanuit Coöperatie Leren voor Morgen, die zich inzet om duurzaamheid in het onderwijs te verankeren.

Meer informatie over Koning Willem I College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!