KPC Groep start benchmark taakbeleid

  • Onderwijs & Training
  • Bron: KPC Groep

De actuele situatie in leerlingstromen en bekostiging geeft extra aanleiding om de inzet van personeel marktconform te houden. Maar wat is de omvang van die inzet? En hoe verhoudt die inzet zich tot die van andere organisaties?

KPC Groep start benchmark taakbeleid

Inzicht OP-informatie

Om scholen inzicht te geven in het indirecte deel van de OP-formatie in vergelijking met het gemiddelde van vergelijkbare schooltypen, start KPC Groep een benchmark-onderzoek naar het taakbeleid van scholen. Daarbij maken wij onderscheid tussen algemene schooltaken, lesgebonden taken en overige taken. We houden hierbij rekening met verschillen in benamingen op schoolniveau.

Aanpak

Om het taakbeleid van uw school te kunnen vergelijken met die van andere scholen, brengen wij eerst het taakbeleid op uw school in kaart. Hierdoor krijgt u inzicht in het percentage taakuren ten opzichte van de totale formatie. U krijgt inzicht in onder andere:

  • De relatieve omvang van uw taakuren en de onderdelen daarvan in de formatie.
  • Aanbevelingen voor de optimale inrichting van uw taakbeleid op basis van ‘best practises’ in uw sector.
  • De marktconformiteit van uw taakbeleid.
  • Aanbevelingen over de verdeling van uw taakbeleid in relatie tot de gewenste profilering van de school.
  • Aanbevelingen over ‘quick wins’ in uw taakbeleid op basis van vergelijking met andere scholen.

Deelname onderzoek

Deelnemende scholen worden vergeleken ten opzichte van de onderwijssector in het algemeen en met een aantal vergelijkbare scholen op relevante onderdelen van uw taakbeleid. Benchmarking ten opzichte van andere schoolsectoren is ook mogelijk. Indien gewenst presenteren wij de resultaten in uw eigen managementteam. Hiervoor brengen wij geen aanvullende kosten in rekening.

Uw investering bedraagt € 2800,- (excl. btw). Het is ook mogelijk om verschillende schooleenheden (scholen, vestigingen, afdelingen) afzonderlijk en ten opzichte van elkaar te benchmarken. Hiervoor brengen wij een bedrag van € 1950,- (excl. btw) per additionele organisatie-eenheid in rekening.

Meer informatie over KPC Groep:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!