Kusters Precision Parts breidt flink uit in Oss

  • Bouw

De wereld waarin wij leven digitaliseert in rap tempo, waardoor ook de vraag naar computers, tablets en smartphones nog altijd groeit. Semicon-bedrijven verwachten daardoor in de komende jaren flink te groeien. Ook Kusters Precision Parts in Oss ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Kusters Precision Parts breidt flink uit in Oss

De leverancier van hightech mechanische componenten voor onder andere semicon bedrijven bouwt op bedrijvenpark Vorstengrafdonk in Oss een compleet nieuw bedrijfspand, dat in juni 2021 gereed moet zijn.

Kusters Precision Parts bestaat al sinds 1973 en heeft zich in de afgelopen decennia ontwikkeld tot een producent van hoogwaardige componenten voor bedrijven in de hightech sector. Het bedrijf telt zo’n 40 medewerkers. ‘Wij kunnen voldoen aan de hoogste eisen die door fabrikanten worden gesteld aan mechanische producten’, zegt directeur Jan Kusters, die behoort tot de tweede generatie van het Osse familiebedrijf.

Ultramodern machinepark

‘Doordat we beschikken over een zeer uitgebreid en ultramodern machinepark kunnen we producten snel en tot op de duizendste millimeter nauwkeurig produceren. Er is maar een gering aantal bedrijven in Nederland die aan deze hoge eisen van de semicon bedrijven kunnen voldoen.’ Het bedrijf is op dit moment gevestigd aan de Saksenweg 31 in Oss. Kusters: ‘In de afgelopen jaren hebben we hier meerdere malen uitgebreid, maar nu zijn we op het punt gekomen dat we echt uit ons jasje aan het groeien zijn. Daarom hebben we besloten om op bedrijvenpark Vorstengrafdonk aan de A59 een groter bedrijfspand te gaan bouwen.’

Bedrijf in aanbouw

Wereldwijd

Het nieuwe pand van Kusters Precision Parts wordt meer dan drie keer zo groot dan de huidige locatie. ‘Op dit moment hebben we de beschikking over zo’n 2.500 m2, terwijl we op de nieuwe locatie naar zo’n 8.000 m2 gaan. Onze klanten zitten niet alleen in de semicon, maar ook in de lucht- en ruimtevaart. Een groot deel van onze producten wordt bovendien geëxporteerd naar het buitenland. Wij leveren wereldwijd en hebben klanten in onder meer België, Duitsland, en Oostenrijk, maar ook in Marokko, Amerika en Taiwan. Onze grote kracht is dat wij onze klanten zoveel mogelijk ontzorgen. Wij geloven in de combinatie van een strak logistiek proces, een uitgebreid en modern machinepark en een team van ervaren professionals. Onze medewerkers zijn verantwoordelijk voor het totaalproces: van het programmeren van de machines tot aan de oplevering van het eindproduct en alles wat daartussen zit. De komende jaren willen wij nog meer toegevoegde waarde gaan leveren voor onze klanten. Veel activiteiten die we nu nog uitbesteden willen wij in de toekomst in ons eigen bedrijf gaan uitvoeren. We investeren onder andere in een cleanroom waar we onze producten zelf kunnen reinigen en assembleren. Ik verwacht daarom dat we in de komende jaren dus ook meer werkgelegenheid kunnen bieden aan vakmensen in de regio Noordoost-Brabant, waarbij we uiteraard geen concessies doen aan de hoge eisen die klanten stellen aan onze producten.’ Om hier aan te blijven voldoen verzorgen we interne opleidingen en bijscholing voor onze medewerkers.

Vakmensen zijn altijd welkom en kunnen solliciteren, kijk hiervoor eens op de vacaturepagina op de website van Kusters Precision Parts. 

Auteur: Gerben van den Broek

Meer informatie over KUSTERS PRECISION PARTS:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!