KW1C-studenten tweewielertechniek naar Europacup in Frankfurt

  • Technologie
  • Bron: Koning Willem 1 College

Ook dit jaar is Nederland weer van de partij bij de wedstrijd voor beste (motor)fietsmonteur van Europa. Drie studenten tweewielertechniek van het Koning Willem I College in ’s-Hertogenbosch strijden op 19 januari tegen vijf andere Europese landen in Frankfurt am Main.

KW1C-studenten tweewielertechniek naar Europacup in Frankfurt

De wedstrijd voor beste (motor)fietsmonteur van Europa wordt voor de tiende keer georganiseerd. Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Oostenrijk, Polen en Nederland sturen ieder twee deelnemers voor de categorie fietstechniek en twee deelnemers voor de categorie motorfietstechniek naar Frankfurt. De uiteindelijke winnaar mag zich oprecht beste (motor)fiets monteur van Europa noemen.

Deelnemers

Namens het Koning Willem I College zal Kevin Martens uit Wijchen deelnemen aan de categorie motorfietstechniek. Voor de categorie fietstechniek zijn dat Willem van den Bogaart uit Someren en Jesse van den Busken uit Oisterwijk. De mannen wisten zich te kwalificeren tijdens deelname aan de voorrondes op school. 

Europese kwalificaties

De achterliggende gedachte van de Europese wedstrijd is om de 'kwalificaties' voor tweewielertechniek uit verschillende landen op een gelijk niveau te krijgen. Fabrikanten willen dit al jaren. Het is immers wel zo gemakkelijk als een gediplomeerde monteur uit Oostenrijk op hetzelfde niveau functioneert als zijn college uit Nederland of Tsjechië.

Locatie

De Europacup vindt plaats van 18 tot en met 20 januari in Bundesfachschule für Zweiradtechnik im BTZ der Handwerkskammer Rhein-Main, Schönstr. 21, 60327 Frankfurt am Main (DE).

Meer informatie over Koning Willem I College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!