Kwalificatiewedstrijd voor NK Cad-tekenen van Skills Heroes bij Scalda in Vlissingen

  • Technologie
  • Bron: Scalda

Elf MBO-scholen uit heel Nederland strijden met 20 kandidaten in de kwalificatiewedstrijd voor het Nationaal Kampioenschap Cad-tekenen van Skills Heroes. Deze wedstrijd vindt plaats op donderdag 25 januari bij Scalda in Vlissingen.

Kwalificatiewedstrijd voor NK Cad-tekenen van Skills Heroes bij Scalda in Vlissingen

De beste acht kandidaten van deze wedstrijd gaan door naar de landelijke finale van Skills Heroes in Zwolle op 15, 16 en 17 maart. De kandidaten maken dan kans op de titel “Beste cad-tekenaar van Nederland”.

Kwalificatiewedstrijd NK Cad-tekenen

De landelijke kwalificatiewedstrijd voor het NK Cad-tekenen vindt plaats bij Scalda, locatie Edisonweg 4A in Vlissingen. Van 09:30 tot 16:45 uur zullen twintig studenten van verschillende mbo-scholen uit het land een battle cad-tekenen aangaan. Aan de wedstrijd doen twee Scalda studenten mee: Ike Vermeulen en Niek Reijerse. De studenten krijgen de opdracht om met het softwarepakket Autodesk Inventor een model te maken, aanpassingen te verrichten in een bestaand model, werktekeningen te maken en het product te presenteren middels renderingen, exploded views en animaties.

Workshops

Tijdens de wedstrijddag worden er in de middag diverse workshops georganiseerd voor stagebedrijven in de techniek sector. Er wordt een workshop ‘Engineering en gebruikmaken van een ERP pakket’ georganiseerd en een workshop ‘De engineer van de toekomst en Augmented Reality’. Bij de eerste workshop zullen de leveranciers Ridder Data Systems (van het ERP pakket) en Greenock Cad Service (voor het Autodesk en de koppeling tussen Autodesk Inventor en RidderiQ) aanwezig zijn. De tweede workshop wordt gegeven door Damen Shipyards en geeft een inkijk in de mogelijkheden van de nabije toekomst met VR. De workshops starten om 13:45 en om 15:15. Bedrijven die interesse hebben kunnen zich hiervoor aanmelden via e-mail: rschroevers@scalda.nl

Meer informatie over Scalda:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!