Laatste reizen Achterhoekse Toekomst Toer van start

In Regio de Achterhoek wordt flink aan de toekomst gewerkt. Of het nu gaat om de inzet van digitale technologie op de werkvloer, nieuwe woonvormen of vervoer op maat. Veel streekbewoners steken hun energie in kleinschalige projecten die bijdragen aan de Achterhoek van morgen.

Laatste reizen Achterhoekse Toekomst Toer van start

De Achterhoekse Toekomst Toer doet daar nog een schepje bovenop.

De toekomst van de Achterhoek

Sinds 2009 werken ondernemers, overheid en maatschappelijke organisaties samen aan de toekomst van de Achterhoek. Begin oktober introduceerde Achterhoek 2020 daarom de Achterhoekse Toekomst Toer. Sindsdien kunnen reizigers instappen om per bus naar inspirerende plekken af te reizen om daar nieuwe kennis en contacten op te doen. Eind maart worden de laatste reizen afgerond. Niet veel later wordt de bijgewerkte toekomstagenda voor de Achterhoek vastgelegd.

Circulaire economie in de praktijk

Eind februari en begin maart gaan de laatste reizen van de Toekomst Toer van start. Maandag 26 februari bezoekt de bus van de Toekomst Toer bedrijven in de Achterhoek die circulair ondernemen in de praktijk brengen. Bedrijven uit de maakindustrie en dienstverlening die op verschillende manieren bezig zijn met innovaties die bijdragen aan een circulaire economie. Het betreft Kramp in Varsseveld, Wonion in Ulft, Nijhuis Industries in Doetinchem en Kaak in Terborg. Tijdens deze reis krijg je te zien en horen hoe zij, door anders te kijken naar hun dagelijkse werkzaamheden, tot verrassende innovaties zijn gekomen. Innovaties die niet duurder zijn, maar juist meer voordeel opleveren door efficiëntie en kostenbesparingen.

Samen aan de slag met water

Maandag 5 maart is er de mogelijkheid tot het maken van een verdiepingsslag als vervolg op de reis circulaire economie van 26-2. Dit keer geen reis per bus, maar een werksessie over water in de breedste zin van het woord. Samen anders denken over en anders kijken naar dagelijkse problematiek op het gebied van water. Afvalwater, hemelwater, drinkwater, etc. Aan de hand van concrete casussen ingebracht door Waterschap Rijn en IJssel, het Slingeland Ziekenhuis en de gemeenten Bronckhorst, Doetinchem en Oude IJsselstreek, ga je met andere deelnemers zelf aan de slag in workshops.

Meer informatie over Regio Achterhoek:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!