Lantech bereidt zich voor op Fachpack vanuit nieuw pand in Malden

  • Industrie
  • Bron: Lantech

Eerder dit jaar verhuisde machineproducent Lantech uit Cuijk naar een nieuwe locatie in Malden met meer ruimte om de snelle groei ruimte te geven. Dankzij de goede voorbereiding duurde de verhuizing slechts enkele maanden, zonder dat de productie eronder geleden heeft.

Lantech bereidt zich voor op Fachpack vanuit nieuw pand in Malden

Nu de verhuizing zo goed als afgerond is, leidt marketing manager Bob Lemmen Pakkracht, uitgever van vakinformatie voor de verpakkingsindustrie in food, non-food, handel en industrie, rond in het nieuwe pand.

Nieuw pand in Malden

“Het pand in Cuijk hadden we gehuurd”, legt Bob uit. “We konden het wel kopen, maar dan zouden we daar groots moeten verbouwen. We wilden niet naast de groeiende productie nog jaren met een verbouwing bezig zijn. Daarom hebben we besloten om voor een ander pand te gaan. Het was onze doelstelling om in de nabije omgeving van Cuijk een nieuw onderkomen te vinden om het personeel tegemoet te komen, iedereen komt hier uit de buurt. We hadden een aantal opties en uiteindelijk is het deze locatie in Malden geworden.”

Snelle verhuizing

Lopend door de assemblagehal wordt duidelijk dat de verhuizing nodig was. Ondanks dat het pand bijna tweeënhalf keer zo groot is dan in Cuijk, staat de hal alweer helemaal gevuld. “We hebben besloten om in één keer over te gaan, zodat we niet te lang hoefden te schipperen tussen beide locaties, wat logistiek een grote uitdaging is. Gelukkig was de hal al goed ingericht voor onze assemblageprocessen. In maart dit jaar hebben we de productie verhuisd, waarbij we slechts een maand op twee locaties hebben gewerkt. De bestaande projecten werden in Cuijk afgemaakt en de nieuwe opdrachten werden vanaf dat moment in Malden opgestart. Verder hebben we de grotere kantoorruimte opnieuw ingericht en een interieurarchitect ingehuurd om de huisstijl van Lantech te vertalen naar dit nieuwe pand. Eind juni moesten we het pand in Cuijk leeg opleveren en dat is, dankzij de voorspoedige verhuizing, gelukt. We hopen hier zeker de komende acht tot tien jaar te kunnen blijven doordat we nog een aantal uitbreidingsmogelijkheden achter de hand hebben.”

Lantech locatie Malden

Partnerdag Lantech

Om het pand feestelijk te openen, organiseert Lantech in oktober een open dag voor personeel, vrienden, familie en lokale ondernemers in Malden. Later zal Lantech ook op grotere schaal partners uitnodigen. “Veel partners en klanten zijn hier inmiddels geweest, maar traditioneel houden we regelmatig een zogenaamde partnerdag. De eerstvolgende zal waarschijnlijk volgend jaar plaatsvinden. We zijn hier nu nog de puntjes op de i aan het zetten.”

Aantal machines en personeel groeit

Volgens Bob was het idee voor de verhuizing drie jaar geleden al ontstaan. “We zijn de afgelopen jaren ontzettend gegroeid, 2017 in het bijzonder was een goed jaar. Belangrijke factoren hiervoor zijn de sterke economie en onze groeiende naamsbekendheid. Ons partnernetwerk wordt wereldwijd steeds groter en sterker. En dat merken wij bijvoorbeeld in de omzetgroei van 20% afgelopen jaar. We moesten dus meer machines bouwen en meer mensen aannemen, zowel op het kantoor als voor de assemblage en service. Vorig jaar hebben we 35 mensen aangenomen en dit jaar zitten we al rond de 25 extra werknemers. Op alle vlakken hadden wij meer personeel nodig en nog steeds staan er vacatures open. Wat handig is bij het invullen van deze functies, is dat wij een opleidingsorganisatie zijn om studenten te stimuleren om in de techniek te werken. We hebben daarom goede contacten met opleidingsinstituten als het ROC en Vakopleiding Techniek, deze studenten blijven na een stage vaak bij ons hangen. Dank zij onze LEAN-methode kunnen we het nieuwe personeel snel en effectief opleiden.”

Lantech locatie Malden

Blue line concept

Naast de bekende blauwe huiskleur van Lantech, vallen nog een aantal dingen op tijdens de rondleiding. In de meeting rooms is telkens één wand bekleed met het landschap of de skyline van een land waar Lantech met een kantoor gevestigd is, dit om de internationaliteit van het bedrijf weer te geven. Daarnaast staan er door het hele pand blauwe frames met daarin whiteboards. Bob legt uit: “We voeren onze huisstijl overal door; op het kantoor, maar ook de assemblagehal is versierd met de herkenbare blauwe kleur en grote foto’s van onze machines. Daarnaast laten we graag zien wat we doen. Om een goed beeld te geven van de werkwijze van Lantech hebben we het ‘Blue Line Concept’ bedacht. Verdeeld over het pand staan blauwe frames met whiteboards waarop onze dagelijkse gang van zaken van af te lezen is. Dit is niet alleen handig voor ons, maar ook partners die hier langskomen krijgen een goed inzicht in onze werkzaamheden hier. Wat dat betreft zijn wij een open boek. We zijn georganiseerd en willen dit ook graag laten zien.”

Deelname aan FachPack

Lantech is een trouwe exposant op de Duitse verpakkingsbeurs FachPack. Dit jaar zal de organisatie wederom deelnemen om de expertise in eindverpakkingsmachines te laten zien. Op de stand zal uiteraard de inline doosopzetter, die Lantech tijdens Interpack introduceerde, te zien zijn. Maar bovenal hoopt het team nog meer partijen kennis te laten maken met de Stretch Wrappers van Lantech. “De inline doosopzetter is een hardloper aan het worden, daarvoor hebben we reeds veel orders mogen ontvangen. Je kunt zeggen dat we in Europa een sterke naam hebben opgebouwd wat betreft de dozenopzetters en -sluiters. Daarom maken we nu van de gelegenheid gebruik om tijdens FachPack eveneens onze Stretch Wrappers in de schijnwerpers te zetten. We installeren dit jaar de populaire semiautomatische palletwikkelaar met geïntegreerde weegschaal op de beursvloer.”

Ondanks dat de verhuizing net achter de rug is, kijkt Bob alweer uit naar de beurs en hoopt dat deze editie weer een ondersteunende factor in de gestage groei van Lantech zal worden. “FachPack is voor ons altijd een sterke beurs geweest, Duitsland is voor ons dan ook een belangrijke markt. Ook daar hopen wij ons netwerk telkens uit te breiden, en daar hoort een deelname aan FachPack natuurlijk bij. We zien dat het aantal bezoekers en exposanten van de beurs blijft toenemen, dus ik ben benieuwd wat de komende editie ons gaat brengen”, besluit Bob.

Meer informatie over LANTECH:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!