Lantech groeit maar door en blijft daarom nieuw personeel werven

  • Arbeidsmarkt

Bij het internationaal opererende Lantech in Malden ontwikkelen, bouwen en verkopen ze ’End-of-Line-verpakkingsmachines’. Het bedrijf telt wereldwijd ruim 500 medewerkers en blijft maar groeien. Dat betekent dat er voortdurend behoefte is aan gekwalificeerd personeel.

Lantech groeit maar door en blijft daarom nieuw personeel werven

Marketingmanager Bob Lemmen vertelt: “Wij zijn een sterk groeiend bedrijf en hebben om de orderstroom aan te kunnen dus op alle fronten steeds extra mensen nodig. Om een beeld te geven: wij zijn vorig jaar verhuisd van Cuijk naar Malden omdat we meer ruimte nodig hadden. Toen we het pand waar we nu zitten twee jaar geleden kochten hadden we in Nederland 120 mensen in dienst. Anno 2019 zijn dat er al 165. Dus dat geeft wel aan hoe sterk wij de afgelopen twee jaar gegroeid zijn, iets wat de jaren daarvoor ook al zo was met tien tot vijftien medewerkers per jaar.”

Toenemende orderstroom

De gunstige economische ontwikkelingen wereldwijd in combinatie met het feit dat Lantech een sterk product aanbiedt speelt natuurlijk een belangrijke rol bij die groei. Lemmen daarover: “We hebben een hele goede merknaam en leveren wereldwijd gestandaardiseerde producten. Dat betekent dat wij wederkerende klanten krijgen. We doen het heel erg goed. De toenemende orderstroom willen we graag op een hele goede manier afhandelen dus daar hebben we personeel voor nodig.”

Open vacatures

Lantech heeft continu acht tot tien vacatures open staan. Lemmen licht toe: “Over het algemeen vullen we die best wel goed in. We hebben meerdere kanalen waar we mee werken om mensen bij ons naar binnen te krijgen. Ten eerste hebben we een goede naam als werkgever. Daarnaast gebruiken we het netwerk van onze eigen medewerkers om ook weer nieuwe technische collega’s te werven. Daarnaast proberen we op allerlei manieren ruchtbaarheid te geven aan het feit dat we mensen nodig hebben. Bijvoorbeeld door te adverteren en onze netwerkrelaties goed te onderhouden.”

Opleidingsbedrijf

Ook de samenwerking met technische opleidingsinstituten en scholen zoals ROC’s beschouwt Lantech als zeer waardevol. Lemmen vertelt: “Wij fungeren ook als opleidingsbedrijf. Wij ontvangen graag studenten voor stages en semi-stages in de vorm van tegelijkertijd werken en leren. Dat resulteert ook heel veel vaak in doorstroming naar een vast contract in ons bedrijf nadat deze mensen klaar zijn met hun studie. Dat werkt bij ons heel goed.”

Luxe positie

Maar Lantech heeft dus altijd open vacatures. “Zeker in deze tijd van hoge conjunctuur is het belangrijk om op een goede manier de juiste mensen aan te trekken. De markt is redelijk schaars dus kan dat af en toe wel eens iets langer duren. Het gaat dan bijvoorbeeld om vacatures op de assemblagevloer, onze logistieke afdeling, voor engineering, onze serviceafdeling, verkoop en ga zo maar door. Op alle vlakken hebben we dus mensen nodig, maar dat is inherent aan de groei die we doormaken. We zitten in een luxepositie, maar het betekent wel dat we hard moeten werken om medewerkers binnen te halen. Dat is een mooie uitdaging.”

Auteur: Ron van Kuijk 

Meer informatie over LANTECH:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!