Lantech uit het Gelderse Malden spint garen bij volumereductie

  • Logistiek & Vervoer

In de logistieke sector en E-commerce is er een hele sterke ontwikkeling gaande met betrekking tot volumereductie van verpakkingen. Bij Lantech in Malden ontwikkelen, bouwen en verkopen ze ’End-of-Line-verpakkingsmachines’ en spelen ze natuurlijk in op die vraag vanuit de markt.

Lantech uit het Gelderse Malden spint garen bij volumereductie

Marketing-manager Bob Lemmen vertelt: “Je ziet dat er wereldwijd heel veel pakketten verstuurd worden. Maar omdat het er zo veel zijn, is volumereductie een heel belangrijk thema. Het ene ordertje is kleiner dan het andere, maar veel bedrijven gebruikten steeds maar één formaat doos als verpakking. Er is nu dus een sterke tendens om dat anders te doen door ervoor te zorgen dat er meerdere maten verpakking zijn om de kleinere orders ook in kleinere doosjes te doen. Zo ontstaat er volumereductie tijdens het transport van A naar B zodat er meer pakketten mee kunnen in bijvoorbeeld een vrachtwagen. Doel is dus om zo veel mogelijk lucht uit de verpakking te halen. Bij het bouwen van onze machines spelen we daar natuurlijk op in.”

Duurzaamheid

In het kader van duurzaamheid en efficiency is volumereductie een groot aandachtspunt. Lemmen vertelt verder: “Het financiële plaatje telt natuurlijk ook mee. Want of je nu 100 of 200 pakketjes kunt meenemen in één rit, scheelt natuurlijk een hoop geld.”

Hogere capaciteit

Bij Lantech bouwen ze machines waar meerdere doosmaten door elkaar kunnen worden opgezet. Daarmee worden bedrijven in staat gesteld hun orderstroom op een goede manier af te handelen. Lemmen daarover: “Dat zorgt op de langere termijn voor een hogere capaciteit in hun productieomgeving en sterke kostenreductie in de logistieke keten. Dat bewijzen we keer op keer. Onze machines vindt je overal ter wereld terug. Dat zijn er inmiddels meer dan 100.000. Op diverse referentieadressen nodigen we ook graag onze klanten uit om deze machines ook live in werking te zien met hun bijbehorende prestaties. Dat is voor ons de belangrijkste motivatie om machines te verkopen. Wij leveren wat we beloven. Het gaat bij ons om een hoge ‘uptime’-graad wat betekent dat onze machines zo min mogelijk uitvallen in een productielijn. Dat is ons streven.”

Certificering

Lantech werkt over de hele wereld ook met honderden partners die hun machines verkopen. Lemmen licht toe: “Dat zijn ook machinebouwers, distributeurs/leveranciers van bijvoorbeeld karton of folie en integratoren: bedrijven die machines kopen om complete productielijnen weg te zetten. Die samenwerking is heel intensief. De medewerkers van onze partners krijgen van ons trainingen om een machine te mogen installeren. Voor elke verschillende machine die wij bouwen hebben zij daarvoor dus een training en afsluitend certificaat van ons nodig. Hebben ze dat niet, dan gaat onze eigen servicemonteur naar die locatie om de installatie te doen. Onze medewerkers vliegen dus ook de hele wereld over om trainingen te geven, machines te installeren en projecten te begeleiden. Wij hebben dus overal gecertificeerde servicemedewerkers zitten die meteen in actie kunnen komen. Ook de jarenlange nazorg voor zijn machine is door deze manier van werken gewaarborgd. Dat is heel belangrijk.”

Auteur: Ron van Kuijk

Meer informatie over LANTECH:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!