Lector Fontys Hogeschool ICT verkozen tot lector van het jaar

  • Technologie
  • Bron: Fontys Hogescholen

Gerard Schouten, lector Big Data bij Fontys Hogeschool ITC, is verkozen tot lector van het jaar in de landelijke verkiezing van het Interstedelijk Studenten Overleg en ScienceGuide. Dit jaar was het thema onderwijs en de aansluiting op de arbeidsmarkt.

Lector Fontys Hogeschool ICT verkozen tot lector van het jaar

Foto: Gerard Schouten

Amper zestien maanden na zijn lectorale rede mocht Schouten gisteren bij het HBO-discours van de Vereniging Hogescholen in Den Haag de onderscheiding in ontvangst nemen.

Big Data

Als lector Big Data (Fontys) begeeft Gerard Schouten zich in een vakgebied dat zichzelf razendsnel ontwikkelt en waarin het maar moeilijk te voorspellen is hoe de arbeidsmarkt er gaat uitzien. Schouten slaagt er niettemin in een grote hoeveelheid maatschappelijke organisaties en bedrijven aan zijn lectoraat te binden. Hij weet met zijn ervaring bij Philips heel goed wat bedrijven wensen en zorgt ervoor dat studenten bij alle projecten die hij opzet direct betrokken zijn.

Ontwikkeling van studenten

Op de shortlist stonden nog twee andere lectoren: Bram Veenhuizen, lector Automotive Research bij de HAN en Robert-Jan de Boer, lector Aviation Engineering aan de HvA. Uiteindelijk koos de jury voor Schouten vanwege zijn veelheid aan ontplooide activiteiten. Schouten springt er voor de jury uit, "omdat hij er in alles wat hij doet de ontwikkeling van studenten centraal zet. Het zijn uiteindelijk de studenten die moeten profiteren van het onderzoek en de projecten die een lector aan in dit geval zijn hogeschool weet op te zetten."

Meer informatie over Fontys:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!