Lectoraat Circulaire transitie Fontys van start

Begin deze maand is bij Fontys Hogescholen het lectoraat Circulaire Transitie gestart. Het nieuwe lectoraat richt zich met name op het verbinden van bestaande lectoraten in het technisch, economische en sociale domein, op het gebied van circulaire economie en energietransitie.

Lectoraat Circulaire transitie Fontys van start

Voor dit nieuwe lectoraat zijn lector Jifke Sol en drie onderzoekers van verschillende disciplines - Myrthe Velter, Jeske Nederstigt en Yvonne van Lith - aangesteld. 

Expertisecentrum Circulaire Transitie

Het lectoraat is onderdeel van het Fontys Expertisecentrum Circulaire Transitie (FECT). Het lectoraat focust op het onderzoeken van maatschappelijk inclusieve oplossingen voor circulaire transities van MKB en gemeenten in de Fontysregio’s. Ook kennisontwikkeling en professionalisering van het onderwijsaanbod en docenten op het gebied van circulaire transities spelen een belangrijke rol. 

Veel onduidelijk in de energietransitie

Het Expertisecentrum Circulaire Transities signaleert dat mensen niet goed weten in welke soorten technologie ze willen en kunnen investeren. Dit komt onder meer door een gebrek aan kennis over het sociale, technische en economische plaatje. “Het Lectoraat wil ondernemers in de regionale maakindustrie ondersteunen in hun keuzeproces en veerkracht met praktische kennis en begeleiding”, aldus lector Jifke Sol. Bijzonder aan het Lectoraat Circulaire Transities is dat het een multidisciplinair team is, met een lector en drie onderzoekers, waarmee met een sociale, economische én technische bril naar maatschappelijke vraagstukken gekeken kan worden. 

Voor meer informatie zie de website van Fontys

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!