Leerlingen de Rooi Pannen koken voor Ethiopië

  • Onderwijs & Training
  • Bron: De Rooi Pannen

In Oosterhout vindt op vrijdagavond 31 mei een benefietmaaltijd plaats waarvan de opbrengst is bestemd voor een vakopleiding in Ethiopië. De avond bestaat uit een 3-gangenmenu van Ethiopische gerechten gemaakt door leerlingen van de afdeling MBO Horeca Breda.

Leerlingen de Rooi Pannen koken voor Ethiopië

Achtergrond

De eerstejaarsleerlingen van de horecaopleiding van De Rooi Pannen zijn al een aantal weken druk bezig met de voorbereidingen van een 3-gangenmenu met Ethiopische ingrediënten en gerechten. Een projectgroep van 6 leerlingen trekt de kar en op de avond van uitvoering zijn hun klasgenoten het ‘personeel’. Een mooie manier voor deze leerlingen om hun vak in de praktijk te leren.

De opdrachtgever

Opdrachtgever is de stichting Diakonias Ethiopië, die voor een soortgelijke groep als de leerlingen van De Rooi Pannen, een bakkersopleiding wil oprichten in Ethiopië. Petros Berga en Myriam Verwiel zetten zich voor het bakkerijproject in. Myriam Verwiel is tijdens haar werkzaamheden in 2011 in contact gekomen met Petros Berga, een Ethiopisch priester die in Edam woont en werkt. Petros zet zich in voor zowel mensen in Nederland als in Ethiopië. Bovendien spant hij zich bijzonder in om vrede te behouden in Ethiopië, waar de gemeenschap multitribaal en multireligieus is.

Fondsen

Geld bij elkaar krijgen is op dit moment niet makkelijk. Daarom heeft de stichting Diakonias bedacht dat er iets anders nodig is dan alleen vragen om geld. Ze wil hier en daar met elkaar verbinden, onze wereld vergroten en mensen inspireren. Daarom organiseert ze in de Thomas cultuurkerk in Oosterhout deze avond. Met, naast de maaltijd, een aantrekkelijk inhoudelijk programma met onder andere verhalenvertelster Pauline Seebregts, journalist Ralf Bodelier en het koor The Willemstarsingers o.l.v. de Ethiopiër Amare Bilate.

U bent van harte welkom op de benefietavond. De kosten bedragen € 40,- pp. Aanmelden kan tot 16 mei via verwieljoosten@hetnet.nl. Voor meer info www.diakoniasethiopia.org.

Meer informatie over De Rooi Pannen :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!