Leisure-onderwijs op een bijzondere locatie in Breda

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: De Rooi Pannen

De mbo-afdelingen Horeca en Toerisme & Recreatie van De Rooi Pannen Breda zijn onlangs verhuisd naar de karakteristieke Seeligkazerne. Dit rijksmonument is jarenlang gesloten geweest voor publiek, omdat het in gebruik was door het ministerie van Defensie.

Leisure-onderwijs op een bijzondere locatie in Breda

Nu De Rooi Pannen er is ingetrokken, krijgen belangstellenden de kans om eens rond te kijken in de historische gebouwen.

Praktijkgericht onderwijs

De Rooi Pannen hecht een groot belang aan praktijkgericht onderwijs en binnen de opleidingen staat gastvrijheid centraal. Op de nieuwe locatie in Breda zijn volop mogelijkheden om deze aspecten tot uiting te laten komen. De studenten van de toerisme- en recreatieopleidingen brengen het geleerde in de praktijk onder meer in het Klein Arsenaal.

Klein Arsenaal

Op de begane grond beheren en bedienen de studenten vergaderzalen, die door externe partijen gehuurd kunnen worden, en een receptie, waar deze partijen ontvangen worden. Op de bovenverdieping is een multifunctionele zaal die onder andere te gebruiken is als theater, sportzaal of ruimte voor kinderfeestjes.

Brasserie Reduit

Het noordelijke deel van het hoofdgebouw heet Reduit, vernoemd naar de gelijknamige militaire kantine van vroeger. Vandaag de dag is het een brasserie waar studenten gasten uit de vergaderzalen en het hotel en passerende gasten en studenten bedienen.

Van reis tot rondieding

Daarnaast doen de studenten praktijkervaring in de toeristische hoek op door reizen naar buitenlandse stageplekken te organiseren voor docenten. Later wordt dit uitgebreid naar reizen voor familie en kennissen van medewerkers van De Rooi Pannen. Tot slot organiseren de studenten van mbo Toerisme & Recreatie rondleidingen op het Seeligterrein, stadswandelingen, rondvaarten over de Nieuwe Mark etc. Zo echt kan leren zijn.

Horecaopleiding De Rooi Pannen

De Rooi Pannen Breda biedt tevens horecaopleidingen aan. De horecastudenten doen op hetzelfde terrein, maar dan in het Groot Arsenaal, praktijkervaring op in het hotel, de twee restaurants en de conferentiezalen. Net als hun medestudenten van mbo Toerisme & Recreatie doen zij dit door échte gasten te ontvangen.

Meer informatie over De Rooi Pannen :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!