Lening van Brabant Startup Fonds voor Arno van Lankveld

Het Westerbeekse bedrijf AvL Motion heeft met ondersteuning van OndernemersLift+ een lening gekregen van het Brabant Startup Fonds (BSF). Deze lening is bedoeld voor de doorontwikkeling van een innovatieve asperge-oogstrobot.

Lening van Brabant Startup Fonds voor Arno van Lankveld

Ondernemer Arno van Lankveld van AvL bouwde vorig jaar met steun van onder andere Rabobank, AgriFood Capital en OndernemersLift+, een eerste prototype van de robot. Het BSF verstrekt leningen van minimaal 50.000 euro en maximaal 350.000 euro. Voor 2018 en 2019 is een budget van 6,5 miljoen euro beschikbaar. Dit budget wordt zo veel mogelijk revolverend ingezet.

Tweede prototype

Met onder andere de toegekende lening van het BSF wordt in 2019 de bouw en testfase van het tweede prototype mogelijk gemaakt. Van Lankveld: ‘De komende maanden gebruiken wij om verbeteringen door te voeren, zodat het tweede prototype van de oogstrobot aan het begin van het aspergeseizoen helemaal startklaar is. Verder zijn we bezig om het productieproces voor te bereiden.’ Als alles goed gaat, kan de machine vanaf juni dit jaar in productie worden genomen.

Veel belangstelling

Volgens Van Lankveld is er in de agrarische sector veel belangstelling voor de asperge-oogstrobot. ‘Telers uit diverse landen hebben al interesse getoond. Als de machine op het veld draait, kunnen klanten komen kijken hoe hij functioneert. Deze oogstrobot verricht gedurende het seizoen hetzelfde werk als 22 personen zouden doen. Bovendien registreert hij hoeveel asperges er zijn geoogst en van welke kwaliteit. Ondernemers kunnen daardoor nog nauwkeuriger bepalen op welk moment zij het beste kunnen gaan oogsten.’

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!