Lenze presenteert de fabriek van morgen op Duitse beurs voor elektrische automatisering

  • Technologie
  • Bron: Lenze

Engineers die machines willen ontwikkelen, hebben meer nodig dan alleen een geschikt modulair software-framework. Ze hebben ook behoefte aan de expertise voor toekomstbestendige concepten en een reeks hulpmiddelen afgestemd op de uitdagingen van de digitale transformatie.

Lenze presenteert de fabriek van morgen op Duitse beurs voor elektrische automatisering

Onder het motto 'Intuïtieve automatisering' laat Lenze, specialist in machine-automatisering, daarom zien hoe het zijn partners vandaag en morgen kan ondersteunen met zijn automatiseringsplatform inclusief de nodige tools en expertkennis.

De fabriek van morgen

Hoe zal de fabriek van morgen eruit zien? En aan welke eisen moeten de bijbehorende machines voldoen? Dat zijn de centrale vragen waar Lenze dit jaar op focust tijdens de SPS IPC Drives beurs van 27 tot 29 november in Neurenberg. Hier presenteert de in Hamelin gevestigde fabrikant innovatieve besturings- en aandrijftechnologie, complete automatiseringsoplossingen en prototypen van de nieuwste tools voor een efficiënt engineeringsproces.

Digitalisering als basis voor Industrie 4.0

Digitalisering en netwerkmogelijkheden moeten worden uitgebreid voor toepassingen op het gebied van Industrie 4.0 en het Industrial Internet of Things (IIoT). Hiervoor is dataconsistentie een essentiële voorwaarde. De basis voor het automatiseringsplatform van Lenze wordt gevormd door open interfaces, uniforme informatiemodellen binnen het framework van de administratie-toepassing en het gebruik van multi-vendor-standaarden zoals OPC-UA, MQTT en OMAC / PackML. Met een combinatie van schaalbare hardware, modulaire, geïntegreerde software en de bijbehorende netwerkmogelijkheden biedt Lenze alles voor uitgebreide Industry 4.0- en IIoT-oplossingen. Daarnaast is het mogelijk om individuele applicaties voor klanten te creëren via Lenzes dochtermaatschappijen voor digitalisering, encoway en LogicLine.

Van de werkvloer tot in de cloud

Op dit moment zijn partners en klanten van Lenze al in staat om geïntegreerde gegevensoverdracht van productie naar de cloud te implementeren. Maar daarbij is alleen verbinding met een netwerk zeker niet voldoende - alleen wanneer de gegevens op een zinvolle manier worden gebruikt, creëren zij toegevoegde waarde. Voor OEM's betekent dit dat zij servicemodellen ontwikkelen op basis van gegevens, dat zij hun bedrijfsprocessen heroverwegen en dat zij klanten adviseren over de manier waarop die kunnen profiteren van Industry 4.0 en IIoT.

Stimulatie van de digitale transformatie

Lenze ondersteunt zijn partners ook in dit opzicht. De fabrikant stimuleert digitale transformatie in de waardeketen door middel van specifieke whitepapers en experts die hun kennis delen met de OEM's. Hoe beïnvloedt deze digitale uitdaging de bedrijfsmodellen? Hoe kan digitale engineering een rol spelen in tijd- en kostenreductie? Waar moet men op letten als het gaat om cyberveiligheid in het kader van IIoT? En hoe kan software-ontwikkeling op nieuwe uitgangspunten worden gefundeerd? Voor Lenze is het net zo belangrijk OEM's te helpen aan de antwoorden op deze vragen -de brainware- als het is om hardware en software te leveren.

Een keten van geïntegreerde tools

Het is echter vooral het werkveld van digitale engineering dat nog steeds lijdt aan een gebrek aan geïntegreerde tools. Dit is waar Lenze actief is en waar het momenteel een uitgebreide set tools ontwikkelt, die het mogelijk maken om de informatie van zijn 'digitale tweeling' te gebruiken in alle stadia van de levenscyclus. De fabrikant wil de vakbeurs, die wordt gehouden onder het motto "Smart and Digital Automation", ook gebruiken om de huidige stand van zaken in digitale engineering aan klanten te demonstreren en met ze te bespreken. Hierdoor kan de ontwikkeling van de tools nauw worden afgestemd op de markt, zodat ze zo vanzelfsprekend mogelijk worden - met andere woorden: intuïtief. Lenze positioneert zich daarmee als een interessante aanbieder van machine-automatisering en IIoT-oplossingen voor de toekomst, en neemt zo een leidende rol in industriële digitalisering.

Bezoek de SPS IPC Drives

De stand van Lenze bevindt zich in hal 1, stand 1-360. Samen met dochterondernemingen encoway en LogicLine presenteert Lenze digitale diensten en klantspecifieke applicatie-ontwikkeling in hal 6, op stand 6-236.

Meer informatie over LENZE B.V.:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!