Logistics Community Brabant; 1 jaar in de lucht!

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Logistics Community Brabant

Op donderdag 13 juni houdt Logistics Community Brabant (LCB) haar jaarevent. Dit jaar bij de Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht op Vliegbasis Gilze-Rijen. Een inspirerende locatie waar het jaarthema WE ZIJN IN DE LUCHT goed tot zijn recht komt.

Logistics Community Brabant; 1 jaar in de lucht!

Na de feestelijke kick off op 26 april 2018, heeft LCB een vliegende start gemaakt; ze zijn letterlijk ‘in de lucht’. Vanuit de 6 vraaggestuurde LCB THEMA’S, zijn afgelopen jaar Onderwijs, Overheid, Ondernemers en Onderzoek samen gebracht om logistieke innovaties voor vandaag, maar ook voor morgen, op te starten. Tijdens het LCB JAAREVENT worden de resultaten gepresenteerd en worden vervolgstappen gezet in nieuwe samenwerkingen.

Lancering e-Joint Corridor: een wereldprimeur

De officiële handelingsopening vindt op 13 juni plaats om 16.30 uur. Leo Kemps (directeur LCB) zal de LCB regiomanagers (REWIN West-Brabant, Midpoint Brabant, Vijfsterren Logistiek en Supply Chain Platform Zuidoost-Brabant) daarbij aan de bezoekers voorstellen. Frans van den Boomen (Connekt Lean & Green) onthult samen met LCB FRESH BRAIN Martijn Leenknegt de e-Joint Corridor, een wereldprimeur! Met de e-Joint Corridor wordt de vrachtinformatie end-to-end volledig gedigitaliseerd over de verschillende modaliteiten heen. Impact: 15-20% doorlooptijd verkorting, efficiëntere administratieve afwikkeling, 24/7 digitale beschikbaarheid (tracking & tracing) en papierwerk staat niet langer een soepele samenwerking tussen verladers en vervoerders in de weg.

Programma

Gedurende de middag wordt in 3 hangars, waar normaal oude militaire vliegtuigen worden onderhouden, de bezoeker meegenomen in een belevingsvolle wereld waartussen presentaties te zien zijn of plaatsvinden.

  • LCB THEMA’S -> De ontwikkelingen van 4 LCB THEMA’S en 2 LCB PRODUCTEN worden in korte presentaties toegelicht; Multimodaal, zorglogistiek, de leefbare stad en events zijn 4 van de 6 thema’s die worden besproken. Daarnaast wordt de betekenis en toepassing van ‘datalogistics en blockchain in de praktijk’ toegelicht en presenteren wij Graduation & Thesis Monitor; wat kan studenteninzet toevoegen aan uw bedrijf?
  • LCB FRESH BRAINS -> Om de thema’s te voeden, hebben verschillende studenten een afstudeeropdracht voor LCB uitgevoerd. Tijdens korte pitches presenteren de Fresh Brains hun resultaten. 
  • LCB MARKTPLAATS -> Om de logistieke verbondenheid en samenwerking in Noord-Brabant te symboliseren, presenteren de LCB-KERNPARTNERS (Breda University of Applied Sciences, TU Eindhoven, Tilburg University en Nederlandse Defensie Academie), LCB REGIOPARTNERS (Rewin West-Brabant, Midpoint Brabant, Vijfsterren Logistiek en Supply Chain Platform Zuidoost-Brabant) en diverse logistiek georiënteerde bedrijven en organisaties zich op de LCB MARKTPLAATS.

Aanmelden

Indien u geïnteresseerd bent om hierbij aanwezig te zijn, dan kunt u tot 7 juni inschrijven via de website.

Meer informatie over Logistics Community Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!