Logistics Community Brabant officieel van start met innovatiemarkt

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: NHTV Breda

Het nieuwe logistieke kenniscentrum, Logistics Community Brabant (LCB), trapt donderdag 26 april af bij de Koninklijk Militaire Academie in Breda. Studenten en ondernemers presenteren hier hun innovatieplannen voor verbetering van logistiek in verschillende sectoren.

Logistics Community Brabant officieel van start met innovatiemarkt

De bijeenkomst biedt niet alleen vertegenwoordigers van bedrijven de kans elkaar te ontmoeten en samenwerkingsmogelijkheden te verkennen maar juist ook de samenwerking met de kennisinstellingen te intensiveren.

Trends binnen de logistiek

Ondernemers en andere geïnteresseerden kunnen presentaties bijwonen over invloedrijke trends en ontwikkelingen als virtual reality, robotisering, last mile, control towers en 3D-printen. Zij worden daarnaast geïnformeerd over logistieke projecten in de zorg. Deze hebben bijvoorbeeld als doel om wachttijden te verkleinen en verspilling van medicijnen tegen te gaan. Defensie vertelt over de logistiek die nodig is voor onderhoud van het nieuwe militaire vliegtuig, de F-35. Meer dan 200 deelnemers hebben zich inmiddels aangemeld voor de kick-off.

Innovatiemarkt

De bijeenkomst begint om 15.30 uur met een innovatiemarkt en korte pitches. Om 17.00 uur vindt een kort officieel programma plaats met inleidingen van Nico van Os (Lid College van Bestuur NHTV), Bert Pauli (Gedeputeerde Economie en Internationalisering, provincie Noord-Brabant) en Paul Depla (Burgemeester van Breda).Tot slot onthullen vertegenwoordigers van de betrokken overheden en kennisinstellingen gezamenlijk het nieuwe logo van LCB.

Aanmelden

Vanwege de defensielocatie wordt er aan deelnemers gevraagd zich vóór woensdag 25 april 12.00 uur aan te melden. Tevens wordt er van deelnemers verwacht dat zij bij entree een geldig legitimatiebewijs kunnen laten zien. Aanmelden kan via weijmans.r@nhtv.nl.

Over Logistics Community Brabant

LCB is een samenwerking tussen de Technische Universiteit Eindhoven, Tilburg University, Nederlandse Defensie Academie Breda, NHTV Breda University of Applied Sciences, Provincie Noord-Brabant en Gemeente Breda. LCB heeft als doel een fysieke en digitale ontmoetingsplaats te zijn voor mensen die werken in het hart van de logistiek en dagelijks bezig zijn met ontwikkeling en innovatie van dit vakgebied.

Innovatievermogen

LCB wil zo het innovatievermogen versterken van de logistieke sector en de samenwerking intensiveren van het bedrijfsleven met de verschillende kennisinstellingen. Uniek ‘gereedschap’ hierbij zijn de 1.000 studenten logistiek (Fresh Brains) van de vier betrokken kennisinstellingen, die slim kunnen en willen meedenken over actuele vraagstukken van het bedrijfsleven. Ongeveer 80 bedrijven hebben al een intentieverklaring getekend voor deelname aan het Brabantse kennisnetwerk. Binnen het netwerk worden nieuwe inzichten uit het onderwijs en de laatste ontwikkelingen in het bedrijfsleven uitgewisseld.

Meer informatie over Breda University of Applied Sciences:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!