Luminis benadrukt belang van samenwerking tijdens jaarlijkse IT-conferentie

  • Technologie
  • Bron: Luminis

Dit jaar stond het jaarlijkse developer community event van Luminis, de DevCon, in het teken van de nieuwste trends en softwaretechnologieën. “Software verandert de wereld”, zo benadrukte Hans Bossenbroek (CEO van Luminis) tijdens de opening van de DevCon.

Luminis benadrukt belang van samenwerking tijdens jaarlijkse IT-conferentie

En deze verandering vraagt ook andere vormen van samenwerking en kennisdeling. Er werd een oproep aan de meer dan 500 software engineers gedaan om deel te nemen aan het ontwikkelen van Open Source software. 

Kinderen leren programmeren

Het eerste contact van kinderen met programmeren kwam ook aan bod. In de openingskeynote liet de Britse onderzoeker Sam Aaron zien op welke manier kinderen gestimuleerd kunnen worden om te leren programmeren door middel van muziek. Met de door hem ontwikkelde Sonic Pi biedt hij kinderen en ook scholen een Open Source omgeving waarmee kinderen op speelse wijze de fundamenten van het programmeren kunnen leren.

Open Source ontwikkeling

In de ochtendkeynote werd ook de Chief Software Architect van Thales Nederland René van Hees door Hans Bossenbroek op het podium gevraagd. Samen benadrukten zij het belang van samenwerking en kennisdeling als onderdeel van de ontwikkeling van complexe systemen zoals data-intensieve defensiesystemen. Thales Nederland en Luminis werken samen in het open innovatieproject INEATICS. Dit project richt zich op de ontwikkeling van systemen die zich niet alleen kenmerken door schaalbaarheid en beschikbaarheid, maar ook door hun security en robuustheid.

Luminis is altijd al actief geweest op het gebied van Open Source ontwikkeling. Zo is het bedrijf bijvoorbeeld de oprichter van de Amdatu Foundation: een project gericht op de ontwikkeling van softwarecomponenten die gebruikt kunnen worden in moderne softwaresystemen.

Luminis DevCon

Luminis organiseerde op 12 april de vierde keer haar DevCon in het CineMec in Ede. De Luminis DevCon is een conferentie waar IT-professionals elkaar kunnen ontmoeten en kennis delen. Er werd een groot aantal sessies gepresenteerd door (inter)nationaal erkende sprekers die hun kennis en ervaring willen delen.

Dit jaar was het programma tevens uitgebreid wegens het enorme succes van de voorgaande edities. Tijdens de pauzes konden bezoekers kennismaken met diverse demonstraties. Zo konden zij bijvoorbeeld rijden in een racesimulator die rFactor 2 gebruikt. rFactor 2 wordt ontwikkeld door Studio 397; een onderdeel van Luminis. Bij deze racesimulator werden bezoekers gecoacht door Rudy van Buren, de F1 simulator rijder van McLaren.

Meer informatie over LUMINIS ARNHEM:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!