Maak carrière in de voedingswereld

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Helicon MBO Den Bosch

Op zondag 21 januari opent Helicon MBO Den Bosch haar deuren voor toekomstige studenten. De Bossche school biedt opleidingen voor uiteenlopende beroepen met een prima arbeidsmarkt. Zeker in de voedingswereld liggen de banen vandaag de dag voor het oprapen.

Maak carrière in de voedingswereld

Foodies gezocht: volop banen in de voedingswereld

Werken bij grote voedingsbedrijven betekent zeer afwisselend werk in een branche waar de banen voor het oprapen liggen. Leerlingen van Voeding en kwaliteit, Voeding en techniek worden bijvoorbeeld vaak al tijdens de opleiding benaderd door geïnteresseerde voedingsbedrijven. Ook afstudeerstages zijn volop in de aanbieding. Allerlei soorten bedrijven zijn op zoek naar voedingsspecialisten die inspelen op de laatste voedingstrends of verbeteringen in product, proces of smaakonderzoeken. Tijdens de open dag kunnen toekomstige studenten kennis maken met deze smakelijke wereld van bedenken, maken en controleren.

Over Helicon MBO Den Bosch

Naast haar opleidingen in de voedingswereld staat de school ook bekend om haar creatieve opleiding 'Bloem, groen en styling'. Het docententeam van deze opleiding bestaat uit meesterbinders en andere creatief geschoolde professionals. Vaardigheden als bloemschikken, vormgeven, fotograferen en etaleren worden op hoog niveau aangeleerd. Met resultaat: leerlingen Kimberly en Paulien wonnen het NK Bloemschikken 2017 voor studenten. 

Tevens is Helicon MBO Den Bosch de enige mbo-school in Noordoost-Brabant die de opleidingen Milieu-inspecteur en Onderzoeker natuur en milieu aanbiedt. Leerlingen die zich graag inzetten voor een schone en leefbare groene omgeving kunnen via deze opleidingen aan de slag als toezichthouder, handhaver of onderzoeker.

Nieuw in het mbo: uiterste aanmelddatum 1 april

Dit jaar geldt in het mbo een vervroegde deadline voor aanmelding. Dat is 1 april 2018. Extra belangrijk voor studiekiezers om zich tijdig voor te bereiden. Een passende opleiding of toekomstig beroep is belangrijk. Maar een klik met een school evenzo. De Open dag van Helicon MBO Den Bosch is de kans om te zien of de sfeer, de docenten en de leerlingen bij je passen. 

Praktische informatie

De open dag begint om 11.00 en eindigt om 16.00. Om 11.15 begint de eerste voorlichtingsronde. Om je aan te melden dien je via de website van Helicon MBO Den Bosch een formulier in te vullen. Na het versturen van dit formulier ontvang je een persoonlijk e-ticket waarmee je toegang hebt tot de open dag.

Meer informatie over Helicon MBO Den Bosch:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!