Maak kennis met de pyrolyseproeftuin Zuid-Nederland tijdens de Open Proeftuin

Pyrolyseproeftuin Zuid-Nederland zet haar deuren open op 21 februari. Tijdens de Open Proeftuin delen de deelnemers de eerste resultaten van het project. In de proeftuin onderzoeken diverse partijen hoe reststromen met pyrolysetechnologie te verwerken zijn tot waardevolle producten.

Maak kennis met de pyrolyseproeftuin Zuid-Nederland tijdens de Open Proeftuin

Pyrolyse is een verbrandingstechniek waarmee afvalproducten zoals weggooipallets, gebruikte plastic folie, maar ook walnootschillen, rioolslib of oude autobanden, een tweede leven krijgen. Door dit soort afval thermisch te recyclen, verdwijnt het niet meer in een verbrandingsoven.

Nut van proeftuin

De proeftuin is nodig omdat er niet één pyrolysetechnologie is die optimaal is voor elke grondstof. In het innovatieplatform werken leveranciers van de pyrolysetechniek daarom samen met onderzoekers, onderwijsinstellingen en potentiële afnemers. Dit gebeurt binnen een waardeketen (tussen grondstofleverancier, pyrolysebedrijf en eindafnemer) en tussen pyrolysebedrijven onderling, om de economische haalbaarheid te toetsen. 

Circulaire economie

Het mes snijdt dus aan twee kanten: minder afvalstromen en dus minder milieubelasting en CO2-uitstoot. En tegelijkertijd nieuwe, waardevolle producten, gemaakt van reststromen. Eigenlijk spreken we in dit verband dus niet meer van afval of reststromen, maar van grondstoffen. Dit proces levert zo een bijdrage een de circulaire economie.

Aanmelden Open Proeftuin

Havenbedrijf Moerdijk is de trekker van het project en regionale ontwikkelingsmaatschappij REWIN ondersteunt het uitrollen van de businesscases. Als u nieuwsgierig bent geworden naar de proeftuin, dan kunt u zich aanmelden voor de Open Proeftuin. Meld u snel aan, want er is beperkt plaats.

Meer informatie over PORT OF MOERDIJK:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!