Maand september ook in Gemeente Tilburg in teken van mobiliteit

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Tilburg

De maand september staat bij de gemeente in het teken van de fiets en mobiliteit. Er zijn diverse activiteiten. Die zijn onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek.

Maand september ook in Gemeente Tilburg in teken van mobiliteit

Foto: Dolph Cantrijn

Meer informatie over deze week staat op de pagina mobiliteitsweek op de website rwsleefomgeving.nl. De gemeente roept bezoekers, inwoners en ondernemers op om in gesprek te gaan over diverse onderwerpen van de Mobiliteitsaanpak 2040 over verkeer en mobiliteit. Daarom stonden er 8, 9 en 10 september enquêteurs op verschillende plaatsen in de binnenstad om mensen vragen te stellen over de cityring en om ideeën op te halen. De enquête kan tot zondag 17 september ook online ingevuld worden via deze link naar google.docs.

Fiets Festival

Zondag 17 september is van 11:00 tot 17:00 uur het Tilburg Fiets Festival in de Spoorzone en wordt de 200-jarige verjaardag van de fiets gevierd. Het wordt een feest met fietsen uit het verleden en uit de toekomst, de Brabant Bike Battle en het NK slow biking.

Fietstelweek

Maandag 18 t/m zondag 24 september is de Nationale Fietstelweek. Door de gratis app te downloaden wordt duidelijk hoe fietsers zich verplaatsen, met welke snelheid, op welke tijdstippen, met hoeveel tegelijk en waar de grote vertragingen zitten. Met deze gegevens kunnen er fietspaden verbeterd worden. Deelnemers kunnen verschillende leuke prijzen winnen.

Woensdag 20 september om 13 uur start La Trappe Fietsroute vanaf Bij Vermeer aan de Piushaven. Deelname is gratis en de bezoekers ontvangen één consumptiebon om te besteden de deelnemende horeca op de route. De fietstocht is onderdeel van het voorprogramma voor het Nationaal Fietscongres op donderdag 21 september.

Ontdekstation

Maandag 25 september van 18.30 tot 21.30 uur vindt het Mobiliteitslab013 plaats bij het Ontdekstation in de Spoorzone. Er wordt dan gesproken over de verschillende onderwerpen zoals de cityring en fietsen en lopen in Tilburg. Dit lab is onderdeel van Dear Future.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!