'Maria Montessorigebouw biedt duurzame studie omgeving met uitstekende faciliteiten

Op donderdag 12 juli jongstleden is in Nijmegen het contract ondertekend voor de bouw van het nieuwe onderkomen van de Faculteit der Sociale Wetenschappen in het Maria Montessorigebouw van de Radboud Universiteit.

'Maria Montessorigebouw biedt duurzame studie omgeving met uitstekende faciliteiten

Op het dak van Thomas van Aquinostraat 1, met zicht op de voorbereidingen en de sloop voor de nieuwbouw, plaatsten de vertegenwoordigers van opdrachtgever Radboud Universiteit en uitvoerder Bouwcombinatie Heyendaal FSW, hun handtekeningen. In november 2018 start Bouwcombinatie Heyendaal FSW met de werkzaamheden en eind 2020 kunnen medewerkers en studenten het nieuwe en meest duurzame gebouw op de campus in gebruik nemen.

Duurzaam ontwerp

Het toekomstige Maria Montessorigebouw biedt medewerkers en studenten een moderne, inspirerende en duurzame studie- en werkomgeving met uitstekende faciliteiten. De compacte vorm van het gebouw en de isolerende ‘schil’ dragen bij aan een laag energieverbruik. In vergelijking met het verbruik in de oude huisvesting bespaart het nieuwe gebouw 80 procent op elektriciteit. De energie die nodig is voor de installaties in het gebouw, is duurzaam opgewekt via zonnepanelen op het dak. Bovendien is het gebouw via het hybride-energienet aangesloten op de warmte-koudeopslag (WKO) van de universiteit. Het Maria Montessorigebouw heeft geen gasaansluiting. Dit nieuwe gebouw draagt daarom bij aan de verdere ontwikkeling van een duurzame werk- en studeeromgeving die de Radboud Universiteit wil realiseren.

Selectieprocedure en marktomstandigheden

Bouwcombinatie Heyendaal FSW kwam op 13 juni 2018 als beste uit de selectieprocedure van de Europese aanbesteding. Selectie vond plaats op basis van de ‘beste prijs-kwaliteit-verhouding’. Aspecten als planning en risicoanalyse, overlastbeperking en projectorganisatie wogen daarbij mee. Bouwcombinatie Heyendaal FSW bestaat uit Bouwcombinatie Heerkens van Bavel/Berghege voor het bouwkundige deel, en Croonwolter&dros voor het installatietechnische deel.

Financieel kader

Vanwege de stijgende bouwprijzen en de principiële keuze van de Radboud Universiteit om vast te houden aan eisen ten aanzien van functionaliteit en duurzaamheid van het ontwerp (BREEAM-NL certificaat Excellent), is het financieel kader voor het project verhoogd met 5 miljoen euro.

Meer informatie over Radboud Universiteit Nijmegen:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!