Marketing award voor wervingscampagne vrachtwagenchauffeurs

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Regio Rivierenland

Eén van de opgaven van de Gelderse Regio Rivierenland is om te zorgen voor een evenwichtige arbeidsmarkt. Ook Simon Loos, logistiek dienstverlener met drie centrale warehouselocaties - waaronder Tiel en Geldermalsen - zet zich hiervoor in.

Marketing award voor wervingscampagne vrachtwagenchauffeurs

Simon Loos doet zo succesvol dat hij een marketing award ontving voor zijn wervingsactie.

100 chauffeurs in 100 dagen

De grootste uitdaging voor het wegtransport is het toenemende tekort aan ervaren chauffeurs, wat grenzen stelt aan de groei (bron: kwartaalreportage Rabobank). #100dagen100chauffeurs was het doel van Simon Loos. De bijzondere wervingscampagne leverde niet alleen de benodigde vrachtwagenchauffeurs (182) op, maar ook nog een marketing award. Een prestatie van formaat van het hoogstgenoteerde Nederlandse bedrijf (11e) in de jaarlijkse top- 100 van logistiek dienstverleners in Nederland. Simon Loos won de prijs tijdens het Logistiek Marketing Event van Nieuwsblad Transport.

Juryrapport

“De onderneming slaagt erin van werving en selectie bijna een evenement te maken. 100 chauffeurs in 100 dagen maakt van alle betrokkenen ambassadeurs van het bedrijf”, aldus de jury. Met het winnen van de trofee laat Simon Loos volgens de juryvoorzitter bovendien zien dat je ook met een klein marketingteam en bescheiden budget een sterke campagne kunt voeren.

Werving gaat door

Ondanks het grote succes van de campagne is Simon Loos nog niet klaar met werven. De vraag naar nieuwe chauffeurs is ondertussen verder opgelopen door de uitbreiding van werk, opdrachten en standplaatsen. Het tekort aan met name ervaren chauffeurs is een probleem wat zich al langer voordoet en in de gehele transportbranche wordt gezien als een van de grootste uitdaging voor het wegtransport. Mensen die op zoek zijn naar een baan in de logistiek en transport kunnen dus hun hart ophalen in Rivierenland!

Meer informatie over FruitDelta Rivierenland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!