Mbo-ambassadeur ROC West-Brabant bij laatste 10 kanshebbers landelijke titel

Sinds het moment dat de koning het mbo-jaar opende in Tilburg op 27 augustus jongstleden strijdt Zoomvlietstudent Joost van der Velden met 41 andere Mbo-studenten om de landelijke titel ‘Mbo-ambassadeur’.

Mbo-ambassadeur ROC West-Brabant bij laatste 10 kanshebbers landelijke titel

Na twee succesvolle challenges zit Joost nu bij de laatste 10 deelnemers in de strijd. Op de dag van het mbo, maandag 19 november, vindt tijdens het MBO-ambassadeursgala de bekendmaking plaats.

Laatste 10 kanshebbers

Begin oktober was Rotterdam voor alle 42 deelnemers het decor voor de tweede challenge. Deze stond in het teken van Stichting ‘Jarige Job’. Deze stichting bezorgt ook minder welgestelde kinderen een leuke verjaardag. De challenge bestond uit drie onderdelen en de ambassadeurs mochten zelf kiezen wat zij wilden gaan doen: traktaties maken, verjaardagsboxen inpakken of een feestje organiseren. Joost koos voor de eerste groep; niet verrassend gezien zijn horeca-opleiding. De drie juryleden (mbo-ambassadeur 2017, leerbedrijf van het jaar en mbo-docent 2017) hadden deze dag een zware taak en lette vooral op maatschappelijke betrokkenheid, probleemoplossend vermogen, communicatieve vaardigheden, creatief denken en vakkundigheid. Maandag 22 oktober is via een youtubefilmpje op www.Ditismbo.nl bekend gemaakt welke 10 studentambassadeurs door mogen naar de laatste challenge op 19 november. Joost van der Velden, student van het Zoomvliet College, is een van deze 10.

Mbo-ambassadeur van het jaar

Tijdens de ‘Dag van het mbo’ op 19 november aanstaande wordt duidelijk wie zich een jaar lang mbo-ambassadeur van Nederland mag noemen. Er zijn nog twee opdrachten te gaan tijdens die dag. Joost is bepaald niet zeker van de overwinning, maar vol vertrouwen en enthousiasme gaat hij de laatste uitdagingen aan: “Ik heb al wel gezien dat er gemotiveerde en getalenteerde studenten tussen zitten. Ik zal er dus hard mijn best voor moeten doen. Ik ben de laatste maanden echt in mijn ambassadeursrol gegroeid en ga er helemaal voor om dit het komend jaar voor het hele Nederlandse mbo te doen.”

Meer informatie over Curio:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!